E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatar krizi gıdacılar için fırsat oldu---

Katar krizi gıdacılar için fırsat oldu

Katar krizi gıdacılar için fırsat oldu
20 Temmuz 2017 - 05:40 borsagundem.com

Nar Gourmet CEO’su Samir Bayraktar, Katar’daki krizin Türk gıda sektörü için önemli bir fırsat yarattığını, kendilerinin de Katar Havayolları business class’ının reçel ve ballarını vermeye başladıklarını belirtti

Türkiye’nin global marka yaratma hedefinde, yöresel gıda ürünleri önemli fırsatlar barındırıyor. Bunu gören Yalçın Ayaslı’nın kurduğu NAR Gourmet’in ürünleri bugün New Yok ve civarında yaklaşık 50 nitelikli mağazada satılıyor.

Yalçın Ayaslı, NASA’ya ve Boeing’e patent satan bir mühendis. NAR’ı kurulduğu 2007 yılından beri CEO Samir Bayraktar yönetiyor. Bayraktar yurt dışı pazarlarda güçlendiklerini, Whole Foods’da da satışlarının başladığını belirterek, yeni hedefl erinin Katar olduğunu anlattı. Bayraktar, Katar’dan gelen önemli bir alıcı ile Türk gıda üreticilerini bir araya getirdiğinin bilgisini verirken, “Bundan sonra Katar Havayolları business class’da dağıttığı bal ve reçelleri bizden alacak. Eskiden bir İngiliz firmadan alıyorlarmış. Şimdi bu kriz Türk gıda firmaları için girmekte zorlandıkları bir pazara girebilmek açısından bir fırsat oldu” değerlendirmesini yaptı. Bayraktar bir uyarıda da bulunarak krizi fırsatçılığa çevirmemek gerektiğini söyledi ve “Katar krizi çok yakında bitecek. İlişkilerini güzel kuran, kaliteli mal verenlerin işi devam edecek” dedi.

“Biz Anadolu’nun bio çeşitliliğini markalaştırmak için yola çıktık” ifadesini kullanan Bayraktar, markanın stratejisini şöyle anlattı: “Doğal ve bölgesel tam anlamıyla markanın mottosu oldu. Zeytinyağının doğal olduğu zaten aşikar. Bölgesellik de şuradan geliyor: Antalya’nın Manavgat Bölgesi’nin Tavşan Yüreği zeytini… Bölgesellik yaklaşımımızı Türkiye geneline yaydık ve bunu sadece zeytinyağında yapmadık. Reçelde de yaptık. Örneğin; kavanozun üzerine yazıyoruz: Kayısı - Iğdır, Bergamut - Bodrum, Osmanlı Çileği – Karadeniz Ereğlisi… Bu bölgeselliği mutlaka vurguluyoruz. Ve bunu Türkiye’de anlatmaktan daha güzeli yurt dışında anlatmak. Bir market zincirine girerken Nar, Anadolu’nun şu çeşitliliğini tem- Nar Gourmet CEO’su Samir Bayraktar, Katar’daki krizin Türk gıda sektörü için önemli bir fırsat yarattığını belirtti.

Kendilerinin de Katar Havayolları business class’ının reçel ve ballarını vermeye başladıklarını anlatan Bayraktar, “Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Kriz bitecek, o zaman fırsatçılık yapanların değil kaliteli ürün gönderenlerin işi devam edecek” dedi. sil ediyor, ismi de şu anlama geliyor deyince etkileniyorlar. Bizim 2015 yılından bu yana bütün odağımız nasıl olur da yurt dışında daha fazla temsilcilik, daha fazla distribütörlük alabiliriz, kendimizi daha fazla bire bir nasıl temsil ederiz üzerine… Hedefimiz markalaşmak ve yurt dışında güçlenmek.” (Dünya / Özlem Ermiş Beyhan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)