E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKar satışları olabilir---

Kar satışları olabilir

Kar satışları olabilir
15 Ocak 2020 - 09:24 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizi göre altın fiyatlarında toparlanma dikkat çekerken, endekste kapanış bazında gerçekleşen tarihi rekor seviyenin ardından kısmi kar satışları yaşanabilir

BIST 100: Endekste kapanış bazında gerçekleşen tarihi rekor seviyenin ardından kısmi kar satışları yaşanabilir, 121.500 seviyesi altında 120 bin seviyesi ilk planda destek olarak izlenecektir.

TL Bonolar: PPK faiz kararı öncesinde TL tahvil faizlerinde olumlu görünüm korunmakta. Gösterge tahvilde %10,50 direncine yakın bir noktadayız, 10 yıllık tahvilde ise %11 direnci geçerli.

USD/TL: Dolar kuru için 5,85 destek seviyesi geçerliliğini korurken 5,93 kısa vadeli direnç olarak izlenecektir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yataya yakın bir seyir izlemekte.

EUR/USD: Dar bir bant dahilinde kalma eğiliminde olan paritede aşağıda 1,1070 ve yukarıda 1,1210 direnci öncesinde 1,1155 ara direnci izlenecektir. Dolar endeksi 97,35 civarında yatay seyirde.

Günün Öne Çıkanları:

Alcoa, Bank of America ve Goldman Sachs 4. çeyrek finansallarını açıklayacak. Euro Bölgesi sanayi üretimi ile ABD’de ÜFE verisi açıklanacak. Temsilciler Meclisi, Trump’a yönelik azil maddelerinin Senato’ya gönderilmesini bugün oylayacak.

BIST-100 endeksi 2 yıl aradan sonra yeniden 121 bini aşarak tarihi rekor kapanış gerçekleştirdi.

ABD-Çin birinci kademe ticaret anlaşması öncesinde, ABD Hazine Bakanlığı gümrük vergilerini bir süre daha uygulamaya devam edebileceğini açıkladı.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 260 seviyesini de aşağı yönde zorlamakta, genel görünüm ve TL varlıklarda yaşanan toparlanma açısından önemli bir gelişme. Global piyasalarda yaşanan sınırlı kar satışları içeride de kısmen geçerli olabilir, endekste tarihi zirve üzerinde kalıcı bir denge oluşmadıkça yeni pozisyon alımı için düzeltme hareketinin beklenmesinde fayda var.

BIST 100 Endeksi 121.500 seviyesine yönelirken, kapanış bazında rekor kırdı. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları hafif geri çekilirken, endeksin de buna paralel hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 120.700 ve 120.000 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli görünüm güçlü ancak 121.500 tarihi zirvesi civarında kâr satışlarının geldiğini görebiliriz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,80 seviyesine inerken, eurobond piyasasında genel görünüm olumlu olmakla beraber uzun vadeli tahvillerde sınırlı kar satışları yaşanabilir. TL tahvil faizlerinde ek düşüş potansiyeli azalırken, PPK faiz kararı öncesinde kazanımların korunacağını düşünüyoruz.

EUR/USD paritesi 1,1130 civarında kalma eğiliminde, volatilite oldukça düşmüş durumda. GBP/USD 1,30 üzerinde denge arayışında, USD/JPY ise 110 üzerinde kalıcı olmakta zorlanıyor. Dolar kurunda
5,85-5,93 bandı izlenecektir, euro kurunda da 6,55 seviyesi üzerinde 6,60 direnç olarak takip edilebilir.

Petrolde sınırlı kar satışları sürüyor. Brent petrol 65 dolar varil direnci altında.

Altın fiyatlarında toparlanma dikkat çekerken, 1558 dolar ons bazında direnç konumunda. Gram TL bazında ise 290 seviyesi üzerinde 295 kısa vadeli direnç seviyesidir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 119.300 üzerinde güçlü.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

QNB Finansbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)