E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKadın yatırımcıların ilk tercihi kripto paralar---

Kadın yatırımcıların ilk tercihi kripto paralar

Kadın yatırımcıların ilk tercihi kripto paralar
28 Ekim 2022 - 12:45 borsagundem.com

2022 yılı kripto piyasaları için sert geçti ve geçmeye de devam ediyor. Ancak kadınlar kriptoya sadakatle yatırım yapmayı sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılbaşından bu yana kripto piyasalarında yaşanan düşüş, kadınların kriptoya yatırım yapmalarını engellemiyor. Yılbaşından bu yana süren kripto kışında yatırımcılar arasında kriptoya sadakatle yatırım yapanların başında kadınlar geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yeni bir kripto kışının fazlasıyla yaklaştığı kripto yatırımcıları arasında sıklıkla dile getiriliyor. Ancak kripto kışında bile her on kadından biri ilk yatırımları olarak kripto paraları seçiyor.

Kripto, uzun vadeli bir yatırımdır

Analiytics Insight’ın haberine göre, kripto kışı yaklaşıyor ama özellikle kadın yatırımcılar için bu kış ‘sıcak bir kış’ olacağa benziyor. Race Capital Komandite Ortağı Edith Yeung, “Bitcoin rekor seviyelerden büyük bir düşüş yaşamış olabilir, ancak hikayenin burada bitmediği kesin” diyor.

Yeung, CNBC’ye verdiği demeçte, “Sıcak kış, temelde orada olmak isteyen herkesi kısa vadeli kazanç için zorlayacak” diyor ve kripto para birimlerinin uzun vadeli bir yatırım olduğunu vurguluyor. ‘Kripto kışı’ terimi, piyasadaki uzun süreli düşük dijital para fiyatlarını ifade ediyor.

Yüzde 33, yatırım hayatına kriptoyla başlıyor

BlockFi tarafından yürütülen bir anket, yatırım hayatına yeni başlayan Z kuşağı ve Y kuşağından kadınların her şeyden önce paralarını kriptoya yatırmaya istekli olduğunu gösteriyor. 24 Ekim'de ABD merkezli kripto para şirketi Blockfi, kadınların yatırım modellerini değerlendirmeye odaklanan bir kripto anketinin son baskısını yayınladı. Sonuçlar, her on kadından birinin ilk yatırımı olarak kripto paraları seçtiğini gösteriyor.

Bu sonuçların yanı sıra, önceki araştırmalar da bu veriyi doğruluyor. 2022 yılının Mart ayında gerçekleştirilen ‘İçten Sohbetler: Kadınlar ve Kripto 2.0’ anketi (Real Talk: Women x Crypto 2.0 survey), halihazırda yatırım yapmış kadınların yüzde 33'ünün yatırım yolculuklarına kripto para birimleriyle başladığını gösteriyor.

Ankete katılanların yüzde 17'si Y kuşağı, yüzde 11'i Z Kuşağı veya Y kuşağı sonrası nesilden katılımcılardan oluşuyor. Anketten elde edilen veriler, kripto para piyasalarının mevcut durumu ve genel kabulü açısından hangi seviyede olduğu ve nereye gittiği hakkında öngörülerde bulunmayı amaçlıyor.

ABD’de seçim sonuçlarını kripto belirleyebilir

 

Ruslar, kripto paralardan korkuyor!

 

Kriptoda balina etkisi

 

Ultra zenginler kriptoya yöneliyor

 

SEC agresifleştikçe kriptoya talep artıyor

 

Kriptonun anahtarı bankaların elinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)