E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’ın yıldız ismi uyardı: Wall Street yüzde 20 düşebilir---

JPMorgan’ın yıldız ismi uyardı: Wall Street yüzde 20 düşebilir

JPMorgan’ın yıldız ismi uyardı: Wall Street yüzde 20 düşebilir
06 Ekim 2023 - 16:32 borsagundem.com

JPMorgan Baş Stratejisti Marko Kolanovic tahvil faizleri yüksek kalmaya devam ederse borsaların bir kırılma noktasına gidebileceğini ve S&P 500’ün %20’ye kadar düşebileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan’ın Baş Borsa Stratejisti ve Küresel Araştırmalar Eş Başkanı Marko Kolanovic ABD borsalarının gösterge endeksi niteliğindeki S&P 500 Endeksi’nin %20’lik bir satış dalgasına hazırlandığını söyledi.

Ünlü borsa stratejistine göre yükselen faiz oranları hisse senetleri için bir kırılma noktası oluşturuyor. Kolanovic’e göre, Amerikalı yatırımcıların %5,5’lik getiri oranı olan para piyasalarında nakit yatırımlarını seçmesi veya kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri piyasasına girmesi şu an için en iyi savunma stratejisi olarak görülüyor.

Kolanovic CNBC’deki açıklamasında, “Bu faiz oranlarında kalırsak bundan sonra resesyondan nasıl kaçınabileceğimize emin değilim” uyarısında bulundu.

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi son beş haftadır düşüşle kapanıyor. Endeks bir ay içerisinde %5’in üzerinde geriledi.

Kolanovic hisse senetlerindeki zayıflığa rağmen asıl güçlü düşüşlerin halihazırda gerçekleştiğine inanmıyor. Ancak borsa uzmanı kısa vadeli bir sıçramanın hâlâ mümkün olduğunu zira piyasalara dair birçok şeyin birkaç ay içerisinde gelecek ekonomik verilere bağlı olacağını belirtiyor.

JPMorgan baş stratejisti, “Mutlaka keskin bir geri çekilmenin gerçekleşeceği çağrısını yapmıyoruz. Hisse senetleri için yüzde beş, altı, yedi oranında yükseliş olabilir. Ancak elbette aşağı yönlü hareket beklentisi de var. Bu düşüş %20 olabilir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı ‘Muhteşem Yedi’ hisseleri olarak da adlandırılan Apple, Amazon, Meta, Alphabet, Nvidia, Tesla ve Microsoft hisselerinin yüksek faiz oranları döneminde elde ettikleri tarihi kazanımlar nedeniyle sert kayıplara karşı en savunmasız hisseler olduğunu söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu dev sermayeli 7 hisse senedi bu yılın başlangıcından bu yana %83 yükseliş gösterdi. Bu olağanüstü yükseliş aynı zamanda S&P 500 Endeksi’nin yıl boyunca kaydettiği artışın önemli bir kısmını oluşturuyor.

Kolanovic, “Eğer bir resesyon olursa, bana kalırsa Muhteşem Yedi diğer hisselere yetişecek” dedi. Borsa uzmanı tüketici temel ihtiyaçları ve kamu hizmetleri gibi geride kalan sektörlerin düşüşler sırasında daha iyi performans göstereceğinin sinyalini verdi.

Borsa uzmanı Amerikan ekonomisinin bulunduğu zemin nedeniyle tüketicilerin tehlikeli biçimde nakit sıkıntısı çektiğine inanıyor.

Kolanovic, “İstihdam piyasası hâlâ güçlü. Ancak kredi kartlarındaki ve otomobil kredilerindeki temerrütlere bakarsanız tüketicideki stresi görmeye başlarsınız. Hâlâ biraz olumsuz bir pozisyonda kalıyoruz” dedi.

Wall Street’in Kurumsal Yatırımcılar sıralamasında en üst seviyede yer alan hisse senetleri stratejisti S&P 500 Endeksi’nin yılı 4.200 puanda bitireceğini öngörüyor. Endeks 2022 yılını 3.839,50 puanda bitirmişti.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerden güçlü arttı

 

Wall Street’in kurtuluşu banka hisselerine bağlı

 

Gözden düşen altın için alım zamanı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)