E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’dan "güvenli liman" tavsiyesi---

JPMorgan’dan "güvenli liman" tavsiyesi

JPMorgan’dan güvenli liman tavsiyesi
17 Ekim 2023 - 10:40 borsagundem.com

JPMorgan Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, yatırımcıların güvenli limanlar aramaları gerektiğini belirterek, Orta Doğu'daki çatışmalar sonrası altın ve tahvil almayı önerdi.

ABD’li finans kuruluşu JPMorgan’ın Baş Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, artan jeopolitik gerilimler nedeniyle yatırımcıların güvenli liman araması gerektiğini söyleyerek tahvil ve altın satın almayı önerdi.

Kolanovic, halihazırda yüksek faizler nedeniyle baskı altında olan riskli varlıklar için Orta Doğu'da yükselen tansiyonun “ters bir rüzgar” olduğunu ve yatırımcıların güvenli limanlar aramaları gerektiğini söyledi.

ALTIN AĞIRLIĞINI VE TAHVİL POZİSYONUNU YÜZDE 1 ARTIRDI

Emtia portföyünde altın ağırlığını artıran ve hisseler için ‘piyasa altı getiri’, emtia için de ‘piyasa üzeri getiri’ tavsiyesi veren Kolanovic dünkü notunda tahvillerin dibe vurup vurmadığının belirsizliğini koruduğunu söyledi ve düşük ağırlıklı hisse senedi duruşunu yineledi. Artan jeopolitik risk, ucuz değerlemeler ve düşük pozisyonlanmayı gerekçe göstererek portföyündeki devlet tahvili ağırlığını yüzde 1 oranında artırdı.

Bu talebin, yatırımcılara tahvil tahsislerini artırmalarını tavsiye etme kararının itici güçlerinden biri olduğunu söyleyen Kolanovic, “Tahvillerin dibi görüp görmediği belirsizliğini korusa da, jeopolitik risk ve ucuz değerlemeler göz önüne alındığında devlet tahvili tahsisimize yüzde 1 ekliyoruz” dedi.

Bankaların üçüncü çeyrek bilançolarının muhtemelen iyi geleceğini ancak yüksek kârlılığın risk altında olduğunu öngören Kolanovic, “Perakende, lüks, otomobil gibi döngüsel sektörlerin yanı sıra kimyasallar ve yarı iletkenler için de riskler devam ediyor” dedi.

JPMorgan'dan euro tahmini

 

JPMorgan: AB sıcak metal üretimini yüzde 15 kısılabilir

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri dördüncü çeyrek rallisine hazır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)