E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten emin---

JPMorgan: Yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten emin

JPMorgan: Yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten emin
05 Eylül 2023 - 11:16 borsagundem.com

Yatırımcıların ABD ekonomisinin geleceğine ilişkin rahatlığı, olası bir tehlikeye karşı savunmasız olduklarının bir işareti olarak görülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan analistleri, ABD’li yatırımcıların yumuşak inişten emin olmaları nedeniyle fazlasıyla rahat olduklarını ve bunun bazı tehlikeleri de beraberinde getirdiğini belirtiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan stratejistleri, ABD’li hisse senedi yatırımcılarının kendilerin çok güvendiklerini ve bunun güvenlik ağlarını tamamen ortadan kaldırdığını söylüyor.

Yatırımcılar konfora alıştı

Fortune’dan Farah Elbahrawy'nin haberine göre, ABD'li yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten o kadar eminler ki, herhangi bir kötü haberi kaldırmaları mümkün gözükmüyor. Konfor alanına alışan yatırımcıları JPMorgan analistleri uyarıyor: “Artık güvenlik ağı yok.”

ABD'li hisse senedi yatırımcıları kendilerine o kadar güveniyor ki bu durum JPMorgan stratejistlerini endişelendiriyor. Mislav Matejka liderliğindeki ekip, paylaştıkları notta, “Duygularda belirgin bir rahatlık var. VIX rekor düzeyde düşük seviyelere yakın ve konumlandırma ortalamanın üzerinde seviyelere yükselmiş durumda. Artık güvenlik ağı kalmadı ve FOMO tüm hızıyla devam ediyor” diyor.

Duyarlılık ve konumlandırma, düşüş eğiliminden uzak

ABD hisse senetleri bu yıl faiz oranlarının yakında zirveye ulaşacağı ve ekonominin beklenenden daha iyi bir performans sergileyeceği umuduyla yükseldi. Kazançlar özellikle teknoloji hisselerinde, yapay zekadaki gelişmelere ilişkin iyimserlik nedeniyle iyice belirginleşti. Matejka, Eylül ayı hisse senetleri için genellikle zayıf olmasına rağmen duyarlılık ve konumlandırmanın düşüş eğiliminden uzak olduğunu söylüyor.

Stratejistler, “Yatırımcı hissiyatının tamamen yumuşak bir inişe hazır olması nedeniyle artık herhangi bir tampon yok” diyor. Matejka ve ekibi, MSCI ABD Endeksi'nin 12 aylık ileri fiyat/kazanç oranının 19 kat arttığını, özellikle de yüksek reel getirilere karşı bu seviyelerde bir gerilme olduğunu yazıyor. Ekip, paylaştığı notta, “Katsayılar, hisse başına kazanç momentumu ile pozitif bir korelasyon gösterirken, kazanç revizyonlarının tekrar düşebilir” diyerek olası bir tehlikeye işaret ediyor.

Düşüş beklentisi

Matejka'ya göre uluslararası hisse senetleri ise ABD hisse senedi piyasasından daha cazip görünmeye devam ediyor. Matejka ve ekibi İsviçre pazarına odaklanırken ABD Hisse senedi piyasalarında zayıf kalmaya devam ediyor. Bu, S&P 500 Endeksi’nin ‘ABD hariç MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nden (MSCI All-Country World Index) daha iyi performans göstermesi nedeniyle henüz gerçekleşmemiş bir strateji olarak öne çıksa da, ABD hisse senedi piyasalarında beklenen düşüşe yönelik anlamlı bir gösterge niteliği taşıyor.

Yumuşak iniş senaryosu

 

Richmond Fed Başkanı: Ekonomide yumuşak iniş ihtimali güçleniyor

 

JPMorgan: Ekonomide iniş olmayacak

 

Yumuşak iniş anlatısı ne kadar gerçekçi?

 

David Rosenberg: Yumuşak iniş ihtimali yok

 

Goldman Sachs: ABD ekonomisi ‘yumuşak iniş’e doğru ilerliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)