E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Uzun vadeli yatırımcılar için en ideal seçenek hisse senetleri---

JPMorgan: Uzun vadeli yatırımcılar için en ideal seçenek hisse senetleri

JPMorgan: Uzun vadeli yatırımcılar için en ideal seçenek hisse senetleri
30 Ekim 2023 - 17:43 borsagundem.com

Piyasalarda her şey ters gidiyormuş gibi görünse de JPMorgan, hisse senetlerine yatırım için şu anın uygun bir zaman olabileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları düzeltme bölgesine girdi. Yılbaşından bu yana yaşanan ralli yaz aylarıyla birlikte yönünü değiştirdi ve düşüş derinleşiyor. Yatırımcılar tedirgin olsa da JPMorgan aynı fikirde değil.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan stratejisti Madison Faller, şu anın, hisse senetlerinde uzun vadeli yatırımcılar için cazip bir giriş noktası olduğunu söylüyor.

Veriler ve gerçekler

MarketWatch’tan Steve Goldstein’ın haberine göre, sanki piyasada her şey ters gidiyormuş gibi gözüküyor. Ana endeksler 200 günlük ortalamalarının altına düşmüş durumda ve sonuç bildiren şirketlerin yaklaşık yüzde 60’ı, daha sonra daha düşük seviyede işlem görüyor.

ABD ekonomisi son iki yılın en hızlı büyüme oranını kaydetti, enflasyon düşüyor ve kazanç bildiren S&P 500 şirketlerinin dörtte üçü analist tahminlerini geride bırakıyor. Görüldüğü üzere gerçekler aslında o kadar da kötü olmasa da ABD hisse senedi piyasalarında durumsam tersi seyrediyor.

JPMorgan Private Bank küresel yatırım stratejisti Madison Faller, “Sonuçta piyasalar her şeyin yolunda ve pembe olduğu fikrini reddediyor gibi görünüyor. Ve adil olmak gerekirse, durum bir açıdan da öyle. Orta Doğu'da süregelen gerilimlerden merkez bankasının 'daha uzun süre yüksek' politikası ve etkilerine, büyük mali açıklardan tüketici baskı noktalarına kadar endişelenecek çok şey olduğu inkar edilemez" diyor.

Fazla kötümserlik

Yine de havada çok fazla kötümserlik olduğu yaklaşımına da önem vermek gerekiyor olabilir. Faller, “Büyüme yavaşlayacak gibi görünüyor ancak bu, ekonomik aktivitenin tamamen durdurulması çağrısından çok farklı. Örneğin tüketici daha az harcama yapmaya ve daha ucuz markalara yönelmeye başlayabilir, ancak çoğunlukla hâlâ iş isteyen herkesin bir işi bulunuyor. Bu dinamik aslında yumuşak inişin anahtarı anlamına geliyor. Büyümede hızlanmayı değil, enflasyon baskılarının ilerlemenin son adımını atmasını sağlayacak kadar yavaşlamayı gerektiriyor” şeklinde konuşuyor.

Tahvil getirilerinin düşmesi hisse senetlerine yarayacak

Faller’ın vurguladığı bir diğer nokta ise eğer ekonomi yavaşlarsa tahvil getirilerinin düşeceği ve bu durumun hisse senetlerine değerlemede rahatlama sağlayacağı. Faller, “Haftalık bir rahatsızlık içinde olabiliriz ancak piyasalar karamsarlığa ne kadar çok bağlıysa, gelecekteki getiri potansiyeli de o kadar iyi olur. Piyasalar değişken olduğunda, bu, uzun vadede portföyünüzden ne istediğinize yeniden odaklanmanıza yardımcı olabilir” diyor.

Bankanın uzun vadeli sermaye piyasası varsayımlarına dikkat çeken faller, nakit için yıllık yüzde 2,9, tahviller için yüzde 5,1, ABD büyük ölçekli hisse senedi getirileri için yüzde 7 ve küresel hisse senetleri için yüzde 7,8’lik bir getiri öngörüyor.

Faller ayrıca, tarihsel olarak her büyük varlık sınıfının 10 ila 15 yıllık vadede nakitten daha iyi performans gösterdiğini söylüyor. Banka aynı zamanda enflasyona karşı korunmak için gayrimenkul, altyapı, özel sermaye ve riskten korunma fonları gibi alternatifleri de öneriyor.

Hisse senetleri sallantıda, yatırımcılar tedirgin

 

Goldman Sachs: ABD büyüme rakamları hisse senetlerinde alım fırsatı sunuyor

 

Bank of America: Kısa süreli bir resesyon hisse senetlerinde alım fırsatı sunabilir

 

Hisse senetlerinde 2024'e kadar yükseliş beklenmiyor

 

Morgan Stanley: Yıl sonu rallisi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)