E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan gelişen piyasa hisseleri için tavsiyesini düşürdü---

JPMorgan gelişen piyasa hisseleri için tavsiyesini düşürdü

JPMorgan gelişen piyasa hisseleri için tavsiyesini düşürdü
22 Haziran 2020 - 16:53 borsagundem.com

JPMorgan Chase & Co., gelişen piyasa hisseleri için tavsiyesini düşürürken, ABD hisseleri için yükseltti

JPMorgan Chase & Co., rallide çatlakların görülmesi ile birlikte, gelişen piyasa hisseleri konusunda tavsiyesini "nötr"e düşürdü.

JPMorgan stratejistleri, hazırladıkları notta, değer arayışı, zayıf ABD doları ve kârların diğerlerine göre daha iyi performans göstermesi gibi son bir aydır gelişen ülke hisse senetlerindeki kazançları destekleyen faktörlerin hiçbirinin muhtemelen etkisini sürdürmeyeceğini kaydettiler. Bunun yerine, stratejistler, yılın ikinci yarısında yatırımcı getirilerinde liderlik etmesini bekledikleri ABD hisse senetleri için tavsiyelerini "ağırlığını artır"a yükseltti.

Mislav Matejka, Prabhav Bhadani ve Nitya Saldanha, hazırladıkları notta, "Yılın ikinci yarısında, karşılaştırmalı gelişen piyasa risk-getiri durumunun cazip olmadığını düşünüyoruz, ABD'nin bölgesel liderlerine döneceğine inanıyoruz," dedi ve "Son dönemsel rotasyon sona eriyor ve ABD daha cazip sektörlere sahip" değerlendirmesinde bulundu.

JPMorgan'ın bu görüşü, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin Mart ayındaki düşük seviyesinden yüzde 32 yükselmesine neden olan ve endeksi 2009'dan beri en iyi çeyrek dönem performansına yönelten likidite destekli yükseliş ortamında temkinli bir duruşu işaret ediyor. Merkez bankası teşvik dalgasının tüm dünyada yayılması ve ABD-Çin ticaret gerilimindeki olası yumuşama, korona virüsün ikinci dalgasının ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyeceği endişelerini dengeliyor.

O hisseler yeniden ralli beklentisi 

Asya'dan çıkan para Güney Amerika'ya mı gidiyor?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)