E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJoe Biden'a çok sert tepki---

Joe Biden'a çok sert tepki

Joe Biden'a çok sert tepki
15 Ağustos 2020 - 20:35 borsagundem.com

İletişim Başkanı Altun, ABD başkan adayı biden'ın Türkiye ile ilgili sözlerine yanıt verdi: Diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Tepki çığ gibi büyüdü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"NATO müttefikimiz olan ABD'nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir.

ABD siyasi kurumları ile Amerikan kamuoyunun günlük siyasi kazanımlar için yapıldığı ayan beyan ortada olan bu sorumsuz açıklamalara prim vermeyerek gereken tepkiyi göstermesi demokrasinin bir gereğidir.

Tüm bunların yanında, ülkemizdeki muhalif siyasetin, kendisini küçük düşürücü ve milletimizin aklında soru işaretleri oluşturan bu ifadelere herhangi bir tepki göstermemiş olması üzücüdür ancak bizler için şaşırtıcı değildir.

Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir.

Hiç kimse milli irademize ve demokrasimize saldıramaz, halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayamaz. Buna cüret edenler en son 15 Temmuz 2016 gecesi ağızlarının payını almışlardır. Dostça bir hatırlatma!"

KIRAN: HİÇBİR GAYRIMEŞRU VE SİPARİŞ SENARYO TÜRKİYE’Yİ YOLUNDAN DÖNDÜREMEDİ, DÖNDÜREMEYECEK

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Eski tarihli de olsa müdahaleci ve üsttenci bakış açısının tezahürü olan ABD başkan adayı Joe Biden’ın açıklamaları suçüstü yakalanmaktan başka bir anlam taşımaz. Tam bir “şecaat arz ederken sirkatin söyleme” durumu.

Joe Biden,dikkat çekip Cumhurbaşkanımız tarafından muhatap alınarak oylarını artırmak istiyor olabilir. Ancak bunun için yapması gereken; dar marjinal çevrelerin gayrımeşru çabalarına ortak olmak değil, Cumhurbaşkanımızın liderliğinden ve tecrübesinden istifade etmektir.

Türkiye Cumhuriyeti ve aziz Türk milleti hiçbir şekilde dışarıda kurgulanan senaryolara dün olduğu gibi bugün de yarın da teslim olmayacaktır. Hiçbir gayrımeşru ve sipariş senaryo Türkiye’yi yolundan döndüremedi, döndüremeyecek."

ÇATAKLI: HADDİNİ BİL

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise Twitter'dan şunları yazdı:

"Bu zavallının harita bilgisi de tarih bilgisi de zayıf anlaşılan. Türkiye ile bazı sömürgeleri karıştırmış anlaşılan. Haddini bil Joe Biden."

ÜNAL: ÇELİŞKİLERLE DOLU BU GAYRİMİLLİ SİYASET KAYBETMEYE MAHKUMDUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin bağımsızlığını, güçlü yükselişini hazmedemeyip türlü araçlarla buna engel olmaya çalışanlar karşılarında her daim Cumhurbaşkanımızı, milletimizin iradesini buldular. Bundan sonra da bulmaya devam edecekler.

Eski Türkiye özlemiyle bu ülkeyi hizaya çekmeye çabalayanlar sadece hüsranla karşılaşacaklar. Dışarıdan büyük fonlarla desteklenen etki ajanları da, onların siyasetteki ortakları da ülkemizin tam bağımsızlığı için yürüdüğümüz bu yoldan bizi alıkoyamayacaklar.

Ucuz, provokatif ithamlarla Cumhurbaşkanımızı küresel güçlerle yan yana telaffuz eden muhalefet Biden'ın bağımsızlığımızı hedef alan hadsiz görüşlerinden medet umar haldedir. Çelişkilerle dolu bu gayrimilli siyaset kaybetmeye mahkumdur."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de CNN TÜRK canlı yayınına bağlandı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kendisi de cümlelerinin nereye gittiğinin farkında. Söylediği şeylerin 'darbecilik' olduğunu çok iyi biliyor. Bunun tanımı darbeciliktir. Venezuela'daki gündemini Türkiye'ye taşımaya çalışmış. Çelişkili bir çok şey var. İyi kötü tanıdığımız, Başkan Yardımcılığı yapmış birisi. Devlet adamlık tecrübesi olmayan biri gibi konuşmuş. Hiçbir şekilde, demokrat parti adayından beklenmeyecek şekilde antidemokratik bir yaklaşım.

15 Temmuz gecesi demokrat partili bir yönetim ABD'de iktidardaydı. Bir türlü doğru şekilde tavır koyulamadı. Biden'ın zihniyetinin neden tavır koyamadığını izah ettiğini düşünüyorum. Geçmişte kendilerine bağlı uydu devlerine yaptıklarına şimdi demokratik ülkelerde yapmaya çalışıyorlar. Ne NATO müttefikliğiyle ne demokratik zihniyetle ilgisi var bunun. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı milletin iradesiyle seçilmiş ve görevinin başında. Cumhubaşkanımıza karşı siyasi tutum üretmek, Türkiye'ye karşı siyasi tutum üretmektir. 

Türkiye demokrasi bilinci yüksek bir ülkedir. Türkiye'de iktidarın değişiminden dış müdahale ile bahsetmek doğrudan doğruya antidemokratik bir tavır. 'Bir takım muhalefet gruplarıyla temastayım, daha verimli sonuç almalıyız...' Ne demek sonuç almak? Nasıl bir lider görmek istiyorlar Türkiye'den? Geçmişte darbeler döneminde yaptıklarından biliyoruz.

Bir de şöyle bir ifadesi var... 'Kürtler' diye tekelci bir yaklaşımı var. Tüm Kürtleri zan altında bırakan ve aslında onların iradesine hakaret etmeye yeltenen saygısızca bir yaklaşımı var. Tüm vatandaşlarımız gibi Kürt vatandaşlarımı da bunu kınayacaktır.

Biden yakın zamanda şöyle bir ifade kullandı ve çok şaşırmıştık; "Eğer Trump seçim sonuçlarını kabul etmezse, ABD ordusu onu zorla Beyaz Saray'dan çıkartır ve sonuçları kabul ettirir."

Başlı başına çelişkili, başlı başına antidemokratik bir yaklaşım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'de önemli mesajlar

Emekli Tümamiral Kutluk: Yunan denizcilere yazık olur

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck,16 Ağustos 2020 13:08

    Adamlar bir tweet attı, suriye operasyonu durdu. Asker yerinde siper kazdı. Koca aylarc ayapılan plan porgramlarımız .... Adamlar mektup yazdı, yüzümüze okudu, masalarda küstahca cumhurbaşkanlığı konumuna denk gelecek biçimde pozlar verdi (google resimler mevcut ) şimdi böyle birileri giderse, ABD stratejisi batar. ABD orta doğuda stratejilerini değiştirmek zorunda kalır. Ağızlarından çıkanlara değil, akıllarından ve zihniyetlerinden geçenlere bakıyoruz. ABD çok kaybeder. ABD ne istedi ise aldı. ABd ne istedi de ALAMADI ? olaya buradan bakınca gerçekler ortaya çıkıyor. ABD Türkiyenin tutumundan çok ve çok memnun. İstediklerini hep aldı ve alıyor. Rahibi aldı, fetoyu barındırıyor aldı, halkbank dedi istediğini aldı. suriede dur dedi ordumuz durdu, vb. vb. abd çok mutlu.

  • Bir yorum16 Ağustos 2020 15:02

    Paçaları tutuşmuş cia köpeklerinin apar topar origini bozuk soytarıları temize çıkaracak.

  • mucize reis ;)16 Ağustos 2020 13:03

    Ya Ayasofyayı açtık bişe demedi ABD, Azerlerle tatbikat yaptık gene bişe demedi ABD, neyse biri bişeler söyledi şimdi 7/24 tvler radyolar heryerde olayları tartışalım. CHP yi neden abd iktidar yapmak istiyor ? iyi parti neden bd ce destekleniyor ? akep oyları abd saldırından neden düşüyor. bol bol tartışalım. Biz, Esad dedik, Mısır dedik, Yunanistan dedik, Libya dedik, Lübab dedik, İran dedik, İsrail dedik, vb. vb. ne yapabildik ? abd de, kendince KARTAR dedi, uçaklarla erzak gitti. ne oldu karatara ? hiç bişe. temeli sağlım atılan devletler hiç bir zaman sen KANMAZ KANDIRILMAZSAN etkilenmez. Sen iş sahası, barınma, eğitim, sağlık, vb. aldığın vergilerler gerkeli hizmeti veriyorsan daim olursun. Oylar düşüyorsa sebebi ABD değil, sensin. Sana KARAOĞLAN gibi açıkca mal vermiyorsa, iran gibi sana ambargo yapıyorsa, ozaman saldırı var demektir. Kendi başarısızlıkları, her zaman sahte perdelerle gizlenmeye çalışlılıyor. Z kuşağı çok zeki, gördüğüne bakıyor, perdeye yansıtılana değil.

  • Nedim16 Ağustos 2020 15:00

    Amerika senin gibi malları göndermiş ya!  daha ne yapsın?  Kıçı sıkıştı mı  46 yıl öncesine gider angut!  Oralardan bir şey çıkarmaya çalışır.  Sığır teröriste  30 bin tır silah verildiğini  görmez nasıl bir tehlike olduğunu görmez!  Eşini durur çöplüğünde ne işimiz var Suriyede Libya da bunlar Amerikan oyunu diye böğürür.  Amerikalılarıda kıçı ile güldürür.  

  • Türkoğlutürk 16 Ağustos 2020 12:19

    Ergenekon daki oyunları unutmadım. Yeni bir CIA oyunu. Amaç iktidarı korumak. Yemezler.

  • Nedim16 Ağustos 2020 12:41

    Yediklerini çıkaramamışsın daha!  Sen angus olalı böylesini kimse görmedi!  herifçioğlu   terörist devlet kurup orada bir an önce katliam yapmak için salyalar akıyor.  Tek engel Türkiye ve Erdoğan!  Kısmen de İran!  Bu angus ta Amerikanın yanında yer alıp Türk hükümetini  Amerikancılıkla suçluyor. Ya çok sersem ya da iflah olmaz bir kahpe.

  • Şam şeytanı seni 16 Ağustos 2020 10:58

    4 maaşı cebe indirirken biz de bunu kabul etmiyor haram ediyor ve lânet okuyoruz

  • mantık16 Ağustos 2020 15:49

    Ne demezsin kelime başına 10 avro alıyorum!  Hoşuna gitti mi sersem?  Madem kafanda kurduğun ahmak kurgulara inanacaksın  işini kolaylaştırayım!  Bu arada itin duası  makbul olsa gökten kemik yağardı!  Diyorum ki bilmediğin konulara  tanımadığın kişilere lanet okursan o lanet sana döner çarpılır kalır

  • Ahmet 16 Ağustos 2020 14:32

    Aşağıda yorum yapan zoruna mı gitti berber soyuyorsunuz her halde cebiniz ortak mı ne ayaksiniz? Sizin gibilere her zaman lânet okunur hatta çıksın....

  • mantık16 Ağustos 2020 11:39

    Ben de senin nankör köpeklere yazıklar olsun diyorum!  Lanet okumam çünkü lanet sahibine döner!  Bu anlamda belanı bulman yakını mutlaktır.  Seni köpek seni.  

  • ..16 Ağustos 2020 10:54

    haddini bilecek abd. Her dedğinde rahipler mapustan salınmaz.CHP ile karıştırmasınlar reislerimizi... sert kaya gibiyiz haaa

  • Türkoğlutürk 16 Ağustos 2020 12:20

    Rahip, artist, Türkiye laboratımız, biz isteriz, ergenekon, kısaca CIA oyunlarını hatırla.

  • Dolar sever 16 Ağustos 2020 09:58

    Bazıları ayda 5 maaş alıyor istanbulda YALILARDa oturuyor ayda 100.000 tl kendisi eşide 100.000 tl alsa... Eeee sen ne alıyorsun.... .. ayda 2500 tl ile çalış tur. O yüzden gerçek gündem dolar euro... :=) çokomel eğrisi :=) seçim şart demokrasi iyidir halk bir hesap görsün. Dimi... Gerçek gündemin bir ölçsün biçsin... Total bir bakalım bir... Yol sonu dolar 10 tl... Euro 12 tl olur...

  • fafa16 Ağustos 2020 09:43

    Aslında Biden Sayın Cumhurbaşkanımızı aman gitmesin diye destekliyor,çünkü Türk milleti böylece ben Cumhurbaşkanımı yedirmem diye etrafında kenetlenecek.Onun için AKP bundan çok güzel istifade eder ve bunu sürekli kullanır.

  • Cego16 Ağustos 2020 09:10

    Yaw he he

  • kes16 Ağustos 2020 03:33

    Keske i once konustugunda bu tepkiyi verseydiniz.

  • Musti16 Ağustos 2020 01:35

    Ülkenin. Tek sorunu cahillik eğitim

  • Nedim16 Ağustos 2020 11:40

    Hayır!  Ülkenin sorunu senin gibi ahmaklar ve kitap yüklü merkeplerdir.

  • Musa16 Ağustos 2020 01:33

    Bu işte bir gariplik var akp liler hep bir olmuş aynı konuyu konuşuyor 8 aydır jeton yenimi düştü Gündemde birşey kalmadı galiba

  • Bidonkırıcı16 Ağustos 2020 00:38

    8-9 ay önce söylenen sözleri yeniymiş gibi servis etmenin amacı nedir acaba?

  • Hahaha16 Ağustos 2020 00:10

    Şunun pozlara bak hele nasıl da kasım kasım kasılıyor. Halk bunu oy verip seçti de bizim mi haberimiz yok?

  • Evwtevet15 Ağustos 2020 23:57

    Ulkeye saldirilsa bu kadar tepki vermezdiniz konu sahsim olunca hep birlikte huraaa

  • RİZE li mulivbjk15 Ağustos 2020 22:51

    bırak geleni , gideni , BİDENİ...boğazdaki arsa ne alemde , uzun süre geriye çekildin.....HAydi millet bahçelerine lay lala lala .........anlat bakalım  MAHMUT

  • Vb15 Ağustos 2020 22:50

    chp'nin herhangi bir konuda fikri mi var ki onlar için tehdit olsun ?  doğu akdeniz diyince adamın aklına rakı balık geliyor , ben de olsam karşımda böyle bir ülke isterim ... ensesine vur lokmasını al... batı değerlerine hayran , kendi kültürüne savaş açmış , ezandan rahatsız , ayasofya açılınca yunan kadar  üzülen ..... 

  • Türkoğlutürk 16 Ağustos 2020 12:22

    Fikir demek bop sa olmasaydı. Kıbrıs karaoğşlan, eşek adası AKP.

  • Nedim16 Ağustos 2020 11:43

    fafa ne kadar ahmaksın!  Hiç bir şey söyleyemediğin durumda dahi karşındakini cahil olmakla suçluyorsun! 

  • Arif gsli16 Ağustos 2020 09:54

    Rakı balık, ege diyince de yunan adalarında tatil, karadeniz diyince çay fındık ve hamsi, avrupa diyince hayranlık(oysa ki avrupanın çalışmasına değilde giyinimine özenir, wc adabı olmayan pis kıtanın)

  • fafa16 Ağustos 2020 09:49

    Ne kadar cahilsin,ne kadar basit düşünüyorsun.

  • Gurbetci 15 Ağustos 2020 22:47

    Tipi kayik yobaz sakallilar  sizi  kendi  banka hesaplarinizda Dolar vede Euro'dan baska hesabiniz olmaz Amerakin dolarina taparsiniz birde kabadayilik yaparsiniz zalimler hirsizlar. Yuzde 700 devalasyon olmus zengin Amerikaya  fakir Turk milletinin kandirarak kabadayilik zalimlik yaparsiniz sakalli zalimler dolar 20 lira oluncada gider it gibide yalavarirsiniz sahtekarlar rahip Brunson'ki gibi olan yine millete olcek onumuz kis  Turk milleti yancek sizin gibi zalimler yuzunden anlayana.

  • Arif15 Ağustos 2020 22:24

    Eyyy amerikaaa sana söverdik ama ülke zayıf yönetildiğinden dolar 15 lira olur.

  • ZELİHA KARAKAŞLI15 Ağustos 2020 22:17

    ABD zaten bizim baş düşümanımız değil mi.ülkemizdeki tüm pislikleri tasarlayan, para ile finansman eden uygulayan ile şehitlerimizi yapan değil mi. siyasiler böyle atar tutarlar fakat iş uygulamaya gelince sıkar.bizde rusya ve çin ile müttfik oluruz.bu kadar basit.

  • fafa16 Ağustos 2020 09:47

    Rusya'nın Suriye'de 36 askeri şehit ettiğini ne çabuk unttun.Çin'in Türkleri şu sıcakta statlarda hiç kımıldamadan oturttuğunu hiç mi okumadın.

  • Çok tehlikeli15 Ağustos 2020 21:35

    Bu adam iktidara gelirse HDP ve CHP yi yanına alıp bir Kürt devleti kurabilir. Büyük Ortadoğu projesinde İsrail'in Fırat nehrinin başlangıcına kadar olan yerde Büyük İsrail devletini kurmak için önce Irak'ı sonra da Suriye'yi bitirdiler. Şimdi sıra geldi Türkiye'ye. Çok dikkatli olmak lazım. Eğer ki bu ABD bizi Irak ve Suriye gibi savaş alanına çevirirse çok sıkıntılı günler bizi bekliyor..

  • Hkn15 Ağustos 2020 22:57

    5 milyon Arap'ı bize yollayıp orada zaten kurdular bile. Günaydın. Ordusu var, silahı var, petrol anlaşması bile yaptılar. Hem de Chp Hdp olmadan yaptılar. Uyan da balığa gidelim

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ağustos 2020 22:13

    CHP de vatanını satmasın.

  • Bika15 Ağustos 2020 21:32

    2019 yılı Aralık ayında söylenmiş sözler, 8 ay sonra mı söyledikleri idrak edildi de tepki verilmeye başlandı yoksa gündemi değiştirme taktikleri mi!

  • fafa16 Ağustos 2020 09:51

    Ali Haydar İlkokulu kaçıncı sınıfta terk ettin,merak ettim.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ağustos 2020 22:15

    2019 ayının aralık ayında deği.cuma günü bunları söylemiş senin amacın nedir söylermisin.

  • Alp15 Ağustos 2020 21:22

    Her zaman dedim.liderimizin kiymetini bilelim..birakalim..seni..beni..bundan iyi ornekmi olur..ADAM TAYYIBII INDIRELIM..YERINE KUKLA GETIRELIM diyorlar..daha anlatalim arkadas birakin particiligi..akli selim olun..elin gavurunu guldurmeyin..ha..ahmaklara sozum yok zaten onlar anlamaz

  • Lale15 Ağustos 2020 22:26

    Doğru diyosun. Başkanlık gelince ülke uçacaktı dolar altın uçtu.

  • BORSACI15 Ağustos 2020 21:13

    BİDON KAFA BAYDIN ÖNCE SEN SEÇİM KAZANDA KONUŞ GERİ ZEKALI OLUNCA KONUŞTUKLARININ FARKINDA DEGİLSİN .

  • WERS15 Ağustos 2020 20:49

    üllkede ki siyaseti dış güçlerin yönlendirdiğinin isbatıdır