E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Delta vakaları toparlanmayı durduramayacak---

Jim Cramer: Delta vakaları toparlanmayı durduramayacak

Jim Cramer: Delta vakaları toparlanmayı durduramayacak
05 Ağustos 2021 - 11:47 borsagundem.com

Küresel yatırımcılar korona virüsün delta varyantlarındaki artış nedeniyle ekonomik toparlanmanın yavaşlamasından endişe ediyor. Ancak ünlü borsa uzmanı Jim Cramer’a göre delta vakalarının ekonomiye ciddi bir etkisi olmayacak


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer Çarşamba günü yaptığı açıklamada Kovid-19’un delta varyantı sebebiyle son dönemdeki vaka artışlarına rağmen gelecek aylara ilişkin ABD ekonomisine olan güvenini koruduğunu belirtti.

Ekonomik toparlanmanın gücüne ilişkin ipuçları arayan Cramer gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) çeyrek bilançolarına odaklandığını söyledi. Borsa uzmanı konut ve otomotiv piyasası gibi diğer alanlarda ise şu sıralar çok fazla bozulma olduğunu belirtti.

Cramer, “GYO’ların önünde çok daha fazlası var. Firmaların ve kiracılarının Kovid’e dayalı kısa vadeli taahhütlerde bulunmaması gerekiyor. Ancak uzun vadeli taahhütler her şeyle alakalıdır. Bu şirketler bize yeni katılımlar konusunda gaza basacaklarını söylüyorlar” dedi.

Borsa uzmanı, “Perakende gayrimenkul tarihinin en iyi ortamlardan biri oluştu” ifadelerine yer vererek alışveriş merkezlerinden fabrika satış noktalarına kadar birçok şirket için iyi bir ortam yakaladığını belirtti. Cramer ayrıca alışveriş merkezi şirketi Federal Realty’nin 2021 yılına ilişkin bilanço beklentilerini yükselttiğini hatırlattı.

GYO’ların hepsinin farklı kiracı profilleriyle iş yaptığını belirten Cramer, diğer sektörlerde ekonomik görünüme ilişkin kararsızlıkların sürdüğü bir ortamda bile söz konusu şirketlerin gelecek yıl için olumlu beklentiler paylaşmasını ‘cesaret verici’ olarak tanımladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre çok farklı sektörlerden kiracıları olan GYO’lar büyük oranda tüketici harcamalarına bağımlı konumda. Bununla birlikte ABD’deki ekonomik faaliyetlerinin çok büyük bir kısmını da yine tüketici harcamaları oluşturuyor.

Cramer açıklamasında, “Birçok farklı alandaki perakendeci şirket; güne, haftaya, aya ve yıla göre zayıflayan değil, güçlenen sağlıklı bir tüketici ortamı öngörürken biz kimiz ki onların yanıldığını söyleyeceğiz. Kovid vaka sayılarının korkutucu olduğunu biliyorum. Ancak virüsü ciddiye alanlar çoktan aşılandı ve bu konuyu ciddiye almayan insanların davranışları ciddi bir salgının ortasında dahi değişmeyecektir. Bu ekonominin beklediğimizden daha güçlü olmasa dahi iyi durumda olacağı anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

Jörg Ambrosius: Kripto para piyasasına düzenleme an meselesi

 

Ekonomik toparlanmalar piyasaları destekliyor

 

ABD ekonomisi pandemi tasarruflarını bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)