E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJörg Ambrosius: Kripto para piyasasına düzenleme an meselesi---

Jörg Ambrosius: Kripto para piyasasına düzenleme an meselesi

Jörg Ambrosius: Kripto para piyasasına düzenleme an meselesi
05 Ağustos 2021 - 11:13 borsagundem.com

State Street’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Jörg Ambrosius, teknoloji ve kriptonun bankacılığın dönüşmesi gerektiği ve diğer sektörlerle yetenekli çalışanlar için rekabet etmesi anlamına geldiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan State Street yöneticileri geçtiğimiz yılın başında Çin’de korona virüs vakalarının artmasının küresel bir krize neden olabileceğini öngörmüştü. Boston merkezli şirketin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika operasyonlarını yöneten Jörg Ambrosius, “ilk aşamada etkilenen Hangzhou’da büyük bir hizmet merkezimiz var” dedi. Açıklamasının devamında, “hızlı bir şekilde harekete geçtik.

Bunun küresel bir olaya dönüşme potansiyeli olduğunu düşündük. Çin hükümeti de büyük önlemler aldı, ancak zamanımız yoktu ve neredeyse bir gecede kapanmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı. Ancak Ambrosius, bu durumun dünyanın diğer bölgelerindeki operasyonlarında önlem almak için zaman kazandırdığını söyledi ve “pandemi pik noktasına ulaştığında tamamen uzaktan çalışabiliyorduk” dedi.

Bu dönemden 18 ay sonra korona virüsü kontrol altına almak için yürürlüğe giren karantina önlemleri dünyanın bazı bölgelerinde hafiflemeye başlıyor. Bununla birlikte dikkatler de State Street’in 40 bin kişilik küresel çalışan ekibinin nasıl normalleşeceğine yöneliyor. Ambrosius, “bu durum ne kadar uzarsa insanlar birbirleriyle doğrudan iletişime o kadar uzak kalacak” dedi.

Financial News’e yaptığı açıklamada, “sanal iletişimle telafi edilemeyecek bazı unsurlar var. Gelecekte her şeyin sanal olarak yapılabileceği düşüncesine tamamen katılıyorum” ifadesini kullandı. Londra’da Canary Wharf’ta yer alan State Street için gelecek hibrit çalışma modelinde. Çalışma düzenlemeleri bireysel rollere göre yapılacak. Ambrosius, “yatırımcılar yatırım katında bir arada olmalı, bu mühendislik rollerinden daha farklı.

Bunların farklı talepleri var ve farklı seviyelerde iletişim gerekiyor” dedi. Açıklamasının devamında, “tüm sektör şu an bu noktada ve doğru denge hibrit modelde. Şirketlerin herkesin ofise dönmesini isteyerek cesur açıklamalar yaptığı gördüm ancak bunun nihai sonuç olacağına inanmıyorum” ifadelerini kullandı. State Street’te geleceğin çalışma modeli nasıl görünürse görünsün, tüm çalışanları ofise dönmeye mecbur tutmaktansa, gelecekte yetenekli çalışan çekebilmek için esneklik kilit önem taşıyacak.

Ambrosius, “bankacılık sektörü diğer sektörlerle giderek daha fazla yetenekli çalışan için rekabet etmeye başlayacak” dedi. Devamında, “çalışanlarımızla yaptığımız anketlerin sayısını artırdık çünkü isteklerini ve görüşlerini anlamak istiyoruz. Bir işveren olarak yetenekli çalışanların fazla sayıda seçeneği olduğu büyük bir istihdam piyasasındayız” ifadesini kullandı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz yıl State Street için yükselen kripto para piyasalarında yer almayı değerlendirmek için de bir fırsat oluşturdu. Yönetimi altında 40,3 trilyon dolarlık varlığı bulunan State Street haziran ayında State Street Digital ismiyle, müşterilerin kripto para ve diğer dijital varlık işlemlerini yapmasına imkan tanıyacak bir uygulama başlattığını açıkladı.

Bitcoin çılgınlığı ve diğer kripto paralardaki sert yükselişler büyük oranda perakende yatırımcılarının spekülasyonlarından kaynaklandı. Burada kurumsal yatırımcılar da özellikle volatilite olmak üzere kripto paraların bazı karakteristik özellikleriyle ilgili endişelerini dile getirdi. Ancak Ambrosius bu durumun değişeceğini düşünüyor.

Açıklamasında “kripto para piyasasının düzenlemelere tabi olması an meselesi” dedi. Devamında, “düzenlemeler getirildiğinde kurumsal yatırımcılar daha büyük yatırımlar yapmaya başlayacak. Benim için kripto paralar bir varlık sınıfı. Ancak State Street Digital bizim için kriptodan daha fazlasını temsil ediyor” ifadesini kullandı. State Street dijital varlıklar alanındaki uzmanlığını ilerletmek isteyen diğer büyük ABD bankalarının rekabetiyle de karşı karşıya.

Özellikle de rakip banka BNY Mellon, şubat ayında kendi dijital birimini kurduğunu açıkladı. Rekabet kızışırken bankaların yetenekli çalışanları çekme savaşı da yükseliyor. Ambrosius, “kesinlikle yetenek için bir savaş veriliyor” dedi ve kendi şirketinin adaylarda aradığı özelliklerin son yıllarda önemli ölçüde değiştiğini ve teknolojinin ilerlemesinin bu konuda etkili olduğunu söyledi.

Ambrosius, “teknoloji şirketleri için olduğu kadar, bizim için de teknoloji ön planda” dedi. Açıklamasının devamında, “müşteriler bizden geleneksel, dijital ve alternatif varlıkları aynı anda bekliyor. Tüm varlık sınıflarında ilk tercih olmak istiyoruz. Henüz işin başındayız ancak bunun hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayacağız” dedi. Dış kurumlardan hizmet almak banka için büyümenin kilit unsuru olmaya devam ediyor.

Varlık yöneticileri ana faaliyet alanı dışındaki birimlerini işbirlikçilerine devrediyor ve bunların gerekli uzmanlığa sahip olması bekleniyor. Nisan ayında İngiltere borsalarında işlem gören varlık yöneticisi M&G nakit raporlama, işlem yönetimi, varlık hizmetleri ve kayıt tutma gibi fonskiyonlarını ABD bankasına devrettiğini açıkladı. Ambrosius pandeminin birçok varlık yöneticisinin seçeneklerini gözden geçirmesine neden olduğunu söyledi.

Ambrosius, “yöneticilerle yaptığımız konuşmalarda bunun stratejik bir konu olduğunu anlıyoruz. Altyapıya siber ve diğer tehditler var ancak varlık yönetimini etkileyen yapısal maliyet baskısıyla bu durum son bulmayacak” dedi.

IBAN sistemine yeni düzenleme

 

Ether, iki ayın zirvesine yakın

 

Bitcoin’i seviyor, altına yatırım yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)