E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomik toparlanmalar piyasaları destekliyor---

Ekonomik toparlanmalar piyasaları destekliyor

Ekonomik toparlanmalar piyasaları destekliyor
05 Ağustos 2021 - 09:37 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta açıklanan hizmet PMI rakamları güçlü görünümünü sürdürürken, dün ABD’deki ADP istihdam değişimi beklentilerin altında bir artış kaydetti. Bu hafta içerisinde Fed üyelerinin konuşmaları da piyasaların takibinde yer alıyor. Küresel risk iştahı genel olarak gücünü korumasına karşın dünya genelinde vaka sayılarındaki artış eğilimi devam ediyor. Ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

14:00 İngiltere – BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek

15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta içerisinde Fed üyelerinden gelen şahin açıklamalar ve salgın kaynaklı endişeler risk unsuru olarak izlenirken, Fed toplantısı sonrasında yatışan endişeler ve devam eden ekonomik toparlanma küresel hisse piyasalarını destekliyor. BIST-100 Endeksi dün de son dönemdeki yükseliş eğilimini devam ettirerek günü %0,35’lik yükselişle 1.413,80 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,47 – 8,48 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,50’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde 27 Temmuz’da gün içinde görülen en düşük seviye olan 1.342 civarından başlayan harekette, 7 günlük kesintisiz devam yükselişle dün en yüksek 1.422 seviyesi görüldü. Her ne kadar endeks son iki gündür mart ayında başlayan ana düşüş trendi üstünde kapanışlar gerçekleştirse de dün gün içinde görülen yukarı yönlü hareket ve devamında gelen satışlar, endekste yorgunluk oluştuğunu göstermiş oldu. Bu nedenle dün gün içinde görülen en yüksek seviye olan 1.422 aşılamadığı sürece yeni maliyet oluşturmanın riskli olacağını düşünüyoruz. Aşağıda ise 200 günlük basit ortalamanın bulunduğu 1.410 ilk ara destek iken, 1.400’ün altına sarkılması son iki günlük kapanışların boğa tuzağı olarak kalması ve endeksin yeniden düşüş trendi içine girmesi olarak değerlendirilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 05/08/2021

Yabancılar hangi hisselerde alım tarafında

Bu dönemde öne çıkacak hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)