E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ekonomisi pandemi tasarruflarını bekliyor---

ABD ekonomisi pandemi tasarruflarını bekliyor

ABD ekonomisi pandemi tasarruflarını bekliyor
04 Ağustos 2021 - 16:28 borsagundem.com

1,6 trilyon dolarlık tasarruf oranlarıyla pandemi süresince en fazla birikim sağlayan ülke olan ABD’de hane halkları yüksek enflasyonun aşındırıcı etkisinden korkuyor. Uzmanlarsa sağlam bir portföyün yatırımcılarını enflasyondan koruyacağını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sürecinde Amerikalı tüketiciler 1,6 trilyon dolarlık tasarruf elde etti ve 2,9 trilyon dolar olan küresel tüketici tasarruflarının yarısından fazlasını sağladı. Kısıtlamaların sınırlı da olsa devam etmesi ve ABD hükümetinin yeni teşvik paketleriyle birlikte tasarrufların artmaya devam etmesi bekleniyor.

Buniness Insider’ın haberine göre Çin, Japonya ve Avrupa’nın bazı ülkeleri tasarruflar konusunda Amerikalıları takip eden ülkeler arasında. Dünya çapında korona virüs kısıtlamalarının devam etmesiyle tasarruflardaki artışın da sürmesi bekleniyor. Ancak habere göre Kovid aşılarının dağıtımı hız kazandıkça tüketici harcamaları beklenenden daha önce artabilir.

Amerikalı tüketiciler pandemi süresince elde ettikleri tasarrufları koruma konusunda birincil pozisyonda bulunuyorlar. Bu aynı zamanda dünyanın en büyük ekonomisi için önemli bir yatırım potansiyeli anlamına geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 1,6 trilyon dolarlık tasarruflar, ABD ekonomisindeki 1 trilyon dolarlık üretim açığından daha yüksek seviyede. Bu durum tüketicilerin üretim açığını kapatmak için tüm tasarruflarını kolektif biçimde harcamak zorunda olmadığını gösteriyor.

McKinsey’nin konuyla ilgili araştırmasında düzensiz bir ekonomik toparlanmaya rağmen ABD ve Avrupa genelinde tasarruf oranlarındaki 10 ila 20 yüzdelik puan aralığında görülen muazzam zirvenin birçok haneyi harcamalar konusunda sağlam bir zeminde tuttuğunu belirtiyor.

 

Uzun vadeli yatırımlar

Pandeminin ortasında yatırım yapmak, varlıkları güvende tutarken en iyi getiriyi elde etmek için bazı kritik yönlere bakmayı gerektirir. Bunun içinse yatırımcıların birincil olarak risk duyarlılığını belirleyerek riskten kaçınma seviyelerini geliştirmesi gerekmekte. Zira yatırımcıların almaya hazır oldukları risk seviyesi kazanmayı hedefledikleri miktara ve tolere edebilecekleri kayıplara göre değişkenlik gösteriyor.

Andbank Yatırımcı Gözlemevi analistleri, kriz zamanlarında kısa vadeli düşüşlere odaklanmamak ve bunun yerine kârlılığı artırmak için uzun vadeli yatırımları hedeflemek gerektiği görüşünü savunuyor. Sürekli yatırımlar devam ettiği müddetçe edinilen varlıkların evrimini kontrol etmek ve piyasanın iniş ve çıkışlarını takip etmek de tavsiye edilen unsurlar arasında.

The Economic Times’ın konuyla ilgili makalesinde para birimlerinin menkul kıymetlerdeki güncel fiyatlara bakmak yerine düzenli olarak belli bir miktarı yatırıma yönlendirme stratejisinin daha fazla hissenin düşük fiyatlardan alınmasına izin vereceği ve daha az yüksek fiyatlı hisseye sahip olunmasını sağlayacağına dikkat çekiyor. Makalede, “Belirli bir miktar parayı yatırımlara ayırmaya başladığınızda her iki durumda da yatırımlarınızın değerinin uzun vadede yükselme olasılığı daha yüksek” ifadelerine yer verildi.

Mevcut Kovid-19 ortamında, yatırımcılar belirsizliklere karşı koruma sunan ve para piyasası performansından bağımsız olarak paralarının değerinin aşınmasını önleyebilecek alternatif varlıkları değerlendiriyorlar. Bu sebeple söz konusu kategoride varlıklarda yoğun bir yatırım dalgası oluştu ve %500’ün üzerinde yükselen varlıklar görülebilir hale geldi. Borsada işlem gören fonlara ve yatırım fonlarına göre çok daha düşük maliyeti olan bu yatırımlar tasarruf hesaplarının değerini kaybetmesinden endişelenenlerin uğrak noktası oldu.

Entrepreneur’ın haberinde yüksek tasarruf oranlarına sahip yatırımcıların varlıklarının değerini korumak için borsa yatırımına yönelebileceği belirtiliyor. Ancak haberde iyi düşünülmüş ve çeşitliliğe önem veren bir portföy inşasının önemine dikkat çekiliyor. Haberde ayrıca çeşitlendirilmiş bir portföy oluşturulmasının ardından düzenli aralıklarla yatırım yapmanın önemi vurgulanıyor. Zira piyasaların iyi veya kötü bir konumda olduğuna bakmaksızın her ay sabit mir miktar yatırım yapmak fiyatlar yüksek olduğunda bir varlık için ödeme yapmaktan kaçınılmasına yardımcı oluyor.

Avrupa’da ekonomik toparlanmayı rayından çıkaracak tek şey

 

Ray Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil

 

Türk Lirası’nın reel değeri yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)