E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya: Yen'deki son hareketler spekülatif---

Japonya: Yen'deki son hareketler spekülatif

Japonya: Yen'deki son hareketler spekülatif
25 Mart 2024 - 06:57 borsagundem.com

Japonya'nın Maliye Bakan Yardımcısı olan Masato Kanda, yenin mevcut zayıflığının temel göstergeleri yansıtmadığını söyledi.

Uluslararası ilişkilerden sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı olan Masato Kanda, "Para birimlerine baktığımızda, dolar/yen sadece son iki hafta içinde %4'lük büyük dalgalanmalar yaşadı. Bu düşüş temel ilkeleri yansıtmıyor ve bu konuda garip bir şeyler hissediyorum" dedi.

Kanda son yen hareketlerini "spekülatif" olarak nitelendirdi. Herhangi bir tedbiri göz ardı etmeyeceğini ancak para biriminin, ithalat maliyetlerini artırarak insanların geçim kaynaklarına darbe vurabilecek hareketine uygun şekilde karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

Yendeki zayıflığın ekonomi üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan, savunma hatları sorulduğunda aklında belirli bir döviz seviyesi olmadığını söyledi. Döviz hareketlerini aciliyet duygusuyla yakından izlediğini vurguladı.

Japonya'da kura müdahale tartışmaları

 

Şimşek'ten kurlara müdahale sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)