E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya yendeki düşüşü durdurmak için müdahaleye hazır---

Japonya yendeki düşüşü durdurmak için müdahaleye hazır

Japonya yendeki düşüşü durdurmak için müdahaleye hazır
26 Mart 2024 - 07:58 borsagundem.com

Japonya Maliye Bakanı Suzuki, yendeki zayıflığa karşı her türlü önlemi alma konusunda kararlı olduklarını belirtti ve aşırı döviz kuru dalgalanmalarının ekonomik istikrarsızlığa yol açabileceği konusunda uyardı.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, yendeki zayıflığı dizginlemek için herhangi bir önlemi göz ardı etmeyeceğini söyledi.

Suzuki zayıf yenin ekonomi üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğunu ancak aşırı oynaklığın ticari faaliyetler için belirsizliği arttırdığını söyledi. Bunun da ekonomiye zarar verebileceğini belirten Suzuki, belirli döviz seviyesinden ziyade piyasa hareketlerinin hızına odaklandıklarını vurguladı.

Bakan Suzuki kabine toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hızlı kur hareketleri arzu edilmeyen bir durumdur. Para birimlerinin ekonomik temelleri yansıtarak istikrarlı bir şekilde hareket etmesi önemlidir" diye konuştu.

Suzuki, Tokyo'nun yendeki zayıflığı durdurmak için müdahale etme olasılığı hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak para birimindeki dalgalanmaların hızının piyasaya girme kararında bir faktör olacağını öne sürdü.

"Döviz müdahalesiyle ilgili soruya cevap verirsem, bunun piyasa üzerinde istenmeyen etkileri olabilir" diyen Suzuki, "aşırı hareketler olursa, herhangi bir önlemi göz ardı etmeden uygun şekilde karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Dolar yılbaşından bu yana yen karşısında yaklaşık %7 değer kazandı.

Japonya en son Eylül ve Ekim 2022'de yendeki düşüşü durdurmak için döviz piyasasına müdahale etmişti.

Fitch: Japonya Merkez Bankası'nın faiz artışı bankalara fayda sağlayabilir

 

Japonya: Yen'deki son hareketler spekülatif

 

Japonya'da kura müdahale tartışmaları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)