E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Japonya istikrarlı ilerliyor'---

'Japonya istikrarlı ilerliyor'

'Japonya istikrarlı ilerliyor'
22 Ocak 2014 - 10:20 borsagundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, Japon ekonomisi yüzde 2 enflasyon hedefine doğru istikrarlı şekilde ilerlediğini söyledi

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Japonya'nın yüzde 2 enflasyon hedefine 2 yıl içinde ulaşmayı başaracağına güvendiğini, enflasyon hedefine doğru istikrarlı şekilde ilerlemeye devam
ettiklerini söyledi.
Fiyatlara yönelik olarak gördükleri risklerin gerçekleşmediğini ve hem aşağı hem de yukarı yönlü olan bir riskler gerçekleşmediği sürece BOJ'un para politikasını değiştirmeyeceğini belirten Kuroda, politikayı piyasa hareketlerine göre değil ekonomi ve fiyatların seyrine göre bilerlemeye devam edeceklerini vurguladı.
Piyasaları yakından izlediklerini ve endişe edecek birşey görmediklerini ifade eden Kuroda, yüzde 2 enflasyonun 2014 mali yılısonunda, 2015 mali yılı içinde yakalanmasını beklediğini belirtti.
Koruda, BOJ Para Politikası Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında deniz aşırı ekonomiler için
risklerin azaldığını, ABD ve Avrupa'da ekonomik toparlanmanın görünür hale geldiğini de vurguladı.
Kuroda ayrıca, Avrupa'daki düşük enflasyonun BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmasını zorlaştırmasını olasılığı görmediğini, Avrupa'nın global ekonomide deflasyona ve dezenflasyona yol açması endişesi duymadığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)