E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Japonya emeklilik fonu bağımsızlaştırılmalı'---

'Japonya emeklilik fonu bağımsızlaştırılmalı'

'Japonya emeklilik fonu bağımsızlaştırılmalı'
24 Ocak 2014 - 06:36 borsagundem.com

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti, dünyanın en büyük emeklilik fonunun bürokratlardan bağımsız olması gerektiğini söyledi

Shinzo Abe'nin partisi Liberal Demokratlar, Japonya'nın 1.19 trilyon dolar büyüklülüğündeki emeklilik fonunun geç kalmadan, daha fazla getiri kazanabilmek için bağımsız hâle getirilmesi gerektiğini savundu.

LDP'nin Politika Müdürü yardımcısı Yasahuiso Shiozaki, yasakoyucuların Devlet Emeklilik Yatırım Fonu'na (GPIF), sağlık bakanlığından otonomi verecek tasarıyı onaylaması ve bakanlığın yılın ilerleyen zamanlarda değerlendirmesini tamamlamasını beklememesi gerektiğini söyledi.

Bazılarının bu yasayı önümüzdeki yılki genel kurulda sunmayı önerdiğini, ancak bunun bu seneki kurulda yapılması gerektiğini vurgulayan Shiozaki, "GPIF'de organizasyon yapısı değiştirilmeden reform uygulanamaz. Emeklilik fonunun değerlendirilmesine kadar beklemek için neden yok. Şimdiden daha iyi getiriler hedeflemeye başlayabilirler" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)