E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİyi olan kazansın!---

İyi olan kazansın!

İyi olan kazansın!
08 Ekim 2021 - 09:30 borsagundem.com

GM, 77 yıllık dünyanın en büyük otomobil üreticisi unvanını Toyota'ya kaptırdı. Başarı halinde Şirketin 2030 yılına kadar yıllık gelirinin 280 milyar dolar ve ABD elektrikli araç satışlarında lider olması bekleniyor.

GM, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC gibi markalara sahip dünyanın sayılı otomobil firmalarından biridir. 77 yıl boyunca sürdürdüğü dünyanın en büyük otomobil üreticisi unvanını Toyota'ya kaptırmıştır. Alternatif enerji kaynaklı motor teknolojileri ile araç güvenlik ve inovasyonunda dünya lideridir.

Şirketin büyümeye ve elektrikli araçlara yönelik yeni stratejisini açıklaması bekleniyor. Şirket, otomobilin geleceği olarak gördüğü elektrikli araç alanına geçişi sağlarken, bu geçiş sürecinde benzinli motora sahip araçlardan maksimum karı elde etmeyi planladığı bir strateji doğrultusunda hareket ediyor.

General Motors Co CEO'su Mary Barra Çarşamba günü yatırımcılara, otomobil üreticisinin Tesla Inc.'e yetişmek için yeni elektrikli araçlar ve yeni dijital olarak çalışan hizmetler sunarken bile yanmalı araçlardan elde edilen kârı artırarak 2030 yılına kadar geliri ikiye katlamayı planladığını söyledi.

GM, başarılı olursa, 2030 yılına kadar yıllık gelirin yaklaşık 280 milyar dolar olacağını ve otomobil üreticisinin ABD elektrikli araç satışlarında lider olacağını belirtirken Finansal İşlerden Sorumlu Başkan Paul Jacobson, GM'nin mevcut seviyeleri geçebilecek %12 ila 14 arasında vergi öncesi kar marjları beklediğini söyledi. Bu, 39 milyar dolara kadar yıllık vergi öncesi kâr anlamına geliyor.

Bu arada otomotiv devi, gelecek yıl Chevrolet Silverado kamyonetinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Barra, modeli 5 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan CES teknoloji fuarında tanıtacak. Duyuruyu takiben, Deutsche Bank analisti Emmanuel Rosner, 68$ fiyat hedefi (%26,1 artış potansiyeli) ile hisse üzerinde ‘’Al ‘’ tavsiyesini korudu. Analist, "2030 gelir hedefi Cruise'dan 50 milyar dolar gelir içeriyor ve bunun GM'nin çoğunluk hissesini elinde tutmayı planladığı anlamına gelip gelmediğini görmek önemli olacak" dedi.

Credit Suisse’e göre de GM; araç ve yedek parça gibi satışı tek seferlik yapılan alanların yanında, yazılım ve araç yazılımı, elektrikli kamyonet gibi farklı alanlardaki büyüme olanaklarının peşinde. Her ne kadar gelir kaynaklarını çeşitlendirme düşüncesi yatırımcılar açısından ilgi çekici olsa da, CS yatırımcıların somut eylemler beklediğini düşünüyor. Şirketin verdiği rehberliği muhafazakar bularak aksine 2022’nin yukarı yönlü olduğunu düşünüyor. Ayrıca GM’in açıkladığı “Elektrikli Araç/Auto 2.0” vizyonunun odak noktasında olacağını düşünüyor. CS, şirketin yazılım alanından elde edeceği gelirlerin, elektrikli araç geliştirme sürecinin ilk yıllarında sermaye ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacağına inanıyor ve şirketten aldığı rehberlik doğrultusunda 2021 HBK tahminini $7.61’den $6.87’ye indiriyor bu doğrultuda hedef fiyatını da $77’den $75’e düşürürken “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesini koruyor.

General Motors, korona virüs yılı boyunca temettüsünü askıya almıştı. Şimdi GM, sermaye harcamalarını büyüme girişimlerine yönlendirmeye öncelik veriyor. GM, eğer bu projesinde başarılı olursa endüstri lideri Tesla ile baş başa olacak. Tesla, elektirikli araç pazarında %63 pazar payı ile bu endüstride hakim olduğu için, GM bu pazardan ciddi bir pay alma niyetinde.

Genel olarak, hisse senedi, 13 Alım ve 1 Bekletmeye dayalı bir ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için ‘’Sat’’ önerisi bulunmuyor. General Motors'un 72$'lık ortalama fiyat hedefi, %33,5'lik bir artış potansiyeline işaret ediyor. Hisseler geçen yıl %70,6 değer kazandı ve General Motors 17.5 milyar FVÖK açıklayarak 2017 yılındaki tarihsel olarak en iyi yıllık sonucu olan 13 milyar doları da geçebildi ve şirketin mevcut gelir akışı zirvede bulunuyor. Öte yandan, General Motors, 2.Çeyrek  FAVÖK'ünün beklenenin altında olmasıyla hayal kırıklığı yarattı. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 51.86 $ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 55.23 $ -200 günlük ortalaması ise 53.93 $. Şirketin tüm yıl boyunca ise  hisse başına ortalama kar beklentisinin 6.50$ civarında olması ; bilançosunu ise 27 Ekim haftasında açıklaması bekleniyor.

Peki General Motors Company (GM) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Restoran zinciri Darden eski günlerine dönüyor mu?

Dünya devi Alcoa büyümeye devam ediyor!

 

Petrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)