E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDünya devi Alcoa büyümeye devam ediyor!---

Dünya devi Alcoa büyümeye devam ediyor!

Dünya devi Alcoa büyümeye devam ediyor!
24 Eylül 2021 - 08:35 borsagundem.com

Alüminyum üreticisi Amerikan metalurji şirketi Alcoa Corporation hissesi için 3 analist “Güçlü Al”, 6 analist “Al” ve 5 analist “Tut” önerisinde bulunuyor. Şirket için “Sat” önerisi ise bulunmuyor.

Alcoa Inc. dünyanın en büyük 8. alüminyum üreticisi olan bir Amerikan metalurji şirketidir. Alcoa, piyasa ve şirket için temel görünüm konusunda iyimserdi. AA, bilançonun istikrarlı olduğunu ve havacılıkta acil toparlanma ile birlikte paketleme ve otomotivdeki toparlanma eğilimleri nedeniyle 2022'ye kadar talep beklentilerinin güçlü göründüğünü kaydetti. Şirket, Çin'in 45 milyon tonluk kapasite sınırına bağlı kalacağından emindi ve 2021'deki birçok gelişmenin Çin'in aşırı üretimi sınırlama ve kirliliği ortadan kaldırma kararlılığını kanıtladığını kaydetti. Kütük primi ABD'de rekor $0,28 sente ulaşırken, Fastmarkets Avrupa'da kütük priminin ton başına yılda $1.000 dolar artarak $1.275’e kadar çıktığını kaydetti. AA, 2020'de %45 olan katma değerli üretimin bugün %55'e yükseldiğini söyledi. Alcoa ayrıca Çin'deki üretim kesintileri nedeniyle metal fiyatlarının 13 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Brezilya'da atıl durumdaki bir alüminyum izabe tesisini yeniden başlatmaya devam ediyor. Alcoa yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda 2015'ten beri tamamen kısıtlanmış bir kompleks olan Alumar'ın ilk erimiş metalini gelecek yılın ikinci çeyreğinde üretmeye hazır olduğunu söyledi. ABD'nin en büyük alüminyum üreticisinin yeniden başlatma maliyetindeki payı yaklaşık 75 milyon $ olacak.

Alcoa; şirketin kayda değer şekilde iyileşen kazanç görünümü göz önüne alındığında yatırımcılar için sağlam bir seçim olabilir. Hisse son zamanlarda güçlü bir performans sergiliyor olsa da, analistler şirket için kazanç tahminlerini artırmaya devam ettiğinden bu eğilim devam edebilir. Bu boksit, alümina ve alüminyum ürünleri şirketi için tahmin revizyonlarındaki artış eğilimi, analistlerin hisse fiyatına yansıması gereken kazanç beklentilerine ilişkin artan iyimserliğini yansıtıyor. Sonuçta, ampirik araştırmalar, kazanç tahmini revizyonlarındaki eğilimler ile kısa vadeli hisse senedi fiyat hareketleri arasında güçlü bir ilişki olduğunu gösteriyor.

Şirket için 3 analist “Güçlü Al”; 6 analist “Al” ve 5 analist “Tut” önerisinde bulunuyor, şirket için “Sat” önerisi ise bulunmuyor. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 42.23$ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 39.86$ -200 günlük ortalaması ise 33.21$. 1 yıl içerisinde en yüksek gördüğü seviye 51.89 $- en düşük seviye ise 10.98 $.  Alcoa Corp için Credit Suisse “Al” tavsiyesi veriyor ve hedef fiyatı 56$ olarak belirliyor. Analistlerin şirketle ilgili beklentisi ise 53$ civarında.  Gelecek çeyreğe ve tüm yıla ilişkin fikir birliği kazanç tahminleri, Alcoa için önemli ölçüde yükseldi, mevcut çeyrek için, şirketin hisse başına 1,51$ kazanması bekleniyor, bu da bir önceki yıla göre %229,06'lık bir değişiklik demek; tüm yıl boyunca ise şirketin hisse başına 5.49 $ kazanması bekleniyor. Credit Suisse, Alcoa'nın yakında ortaklarına temettü dağıtmaya başlayacağını beklemektedir, bu da Hisse senedi için olumlu bir katalizör olacaktır. Şirketin 12 Ekim haftasında açıklayacağı bilanço merakla bekleniyor.

Peki Alcoa Corporation (AA)  hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası’ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Petrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek

Visa’da beklentileri aşan kâr, hisse fiyatına yansıyacak mı?

Teknoloji devi yeniden gözde oluyor!

Dünya’nın önde gelen ilaç şirketi Pfizer’a ortak olmak ister misiniz?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)