E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRestoran zinciri Darden eski günlerine dönüyor mu?---

Restoran zinciri Darden eski günlerine dönüyor mu?

Restoran zinciri Darden eski günlerine dönüyor mu?
01 Ekim 2021 - 08:10 borsagundem.com

8 farklı marka altında 1875 restaurant işleten Darden’de kazançlar, bir önceki yıla göre üç kattan fazla arttı. Credit Suisse, Darden Restaurants için “endeks üstü getiri” veriyor ve hedef fiyatı 180$ olarak belirliyor.

Darden'in en son mali çeyreğinde, segment karı, neredeyse tam kadro çalışan LongHorn Steakhouse'da 2019 yazına göre %45 arttı. Personel eksikliği nedeniyle bazı yemekhanelerin bazı bölümlerini kapatmak zorunda kalan Olive Garden'da segment karı sabit kaldı. Ancak tüketiciler açık bir şekilde dışarıda bir gece geçirmeye istekli: Darden'in kaliteli yemek segmentindeki satışlar, Manhattan gibi bazı kentsel yerlerdeki satışların durgun kalmasına rağmen 2019 yazına göre %13 arttı. Cracker Barrel'deki karşılaştırılabilir restoran satışları, en son çeyreğinde 2019 seviyelerine göre düşerken, aynı mağaza perakende satışları %18 arttı. Personel durumu düzelirse daha iyi performans için açık bir potansiyel var ve personel bulma zorlukları ortadan kalktığında, yönetim ekipleri, pazarlama harcamalarını pandemi öncesi seviyelere çıkarmak gibi daha fazla satış elde etmek için daha fazla seçeneğe sahip olacak.

Darden'in rakamları, bir yıl önce pandemi tarafından ezilen sonuçlardan büyük bir iyileşmeyi yansıtıyordu. Gelir, aynı restoran satışları %47,5 artarken, yıllık %51 arttı. Şirketin kaliteli yemek segmenti, yaklaşık %85'lik bilgisayar büyümesi ile en iyi performansı gösterirken, LongHorn Steakhouse %47'lik bir kazanç elde etti. Olive Garden restoran konsepti bile %37'den daha iyi kompozisyonlar yayınladı. Kazançlar, bir önceki yıla göre üç kattan fazla arttı.

Darden güzel günlerin devam etmesini bekliyor. Şirket, satışlar için tüm yıl 2022 mali görünümünü 9,4 milyar ila 9,6 milyar dolar aralığına yükseltti ve hesapların %27 ila %30 arasında olması bekleniyor. Bu, yaklaşık %7 ila %9'luk pandemi öncesi seviyelere kıyasla toplam gelir kazanımlarını yansıtacaktır ve Darden, devam eden faaliyetlerden elde edilen düzeltilmiş kazançların hisse başına 7,25 ila 7,60 dolar arasında olması gerektiğine inanıyor.Yatırımcılar ayrıca Darden'in hisseleri geri almak için 750 milyon dolarlık ek yetkilendirme kararından da memnun kaldılar. Şirket hisselerini geri almak için son üç ayda 186 milyon Dolar harcamışken, Darden'ın parasını tekrar  işe koyma konusundaki güveni hissedarları yakalıyor gibi görünüyor.

Credit Suisse ise Darden Restaurants için “endeks üstü getiri” veriyor ve hedef fiyatı 180$ olarak belirliyor. Darden, “Olive Garden”,  “LongHorn Steakhouse” başta olmak üzere 8 farklı marka altında 1875 restaurant işletiyor.  Dünyanın en büyük restoran zinciri olan Darden için, pazardaki hakim konumu ve ve sürdürülebilir yüksek kar marjı yapısı en önemli avantajları. Pandemi öncesi dönemde 8,5 Milyar$’a ulaşan satış hasılatı, kısıtlamaların etkisiyle 2021 yılında 7,2 Milyar $ a kadar gerilemişti. Şirket, analistlere yaptığı sunumda 2022 yılında satışların yeniden 9,4-9,6 Milyar$’a ulaşacağını açıkladı. Darden, yerel müşterilerden kaynaklanan trafiğin ve yeniden ziyaret sıklığının arttığını;  işçilik, pazarlama ve genel yönetim giderleri alanlarında yaptıkları tasarrufların karlılığı olumlu yönde etkileyeceğini belirtiyor. Şirket, yaptığı sunumda hisse başına kar beklentisini 7,25-7,50$ olarak açıklarken CS’in 2022 Hisse başına kar beklentisi biraz daha yukarıda tutarak 7.93$ olarak tahmin etti.

Şirket için 6 analist "Güçlü Al" ; 3 analist "Al" ve 17 analist "Tut" önerisinde bulunuyor, şirket için "Sat" önerisi ise bulunmuyor. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 147.92 $ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 145.62 $ -200 günlük ortalaması ise 143.60 $. 1 yıl içerisinde en yüksek gördüğü seviye 164.28 $- en düşük seviye ise 89.34 $. Analistlerin şirketle ilgili beklentisi ise 168.93 $ civarında.  Şirketin 7 Ekim haftasında temettü ödemesi bekleniyor; mevcut temettü verimi ise %2,24.

Peki Darden Restaurants, Inc. (DRI) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Dünya devi Alcoa büyümeye devam ediyor!

Petrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek

Visa’da beklentileri aşan kâr, hisse fiyatına yansıyacak mı?

Teknoloji devi yeniden gözde oluyor!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)