E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek---

Petrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek

Petrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek
17 Eylül 2021 - 08:25 borsagundem.com

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Chevron Corp için Argus ve Credit Suisse “Al” tavsiyesi veriyor, hedef fiyatı 127 dolar olarak belirliyor.

Chevron (NYSE: CVX)  dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biridir. 2014 itibarıyla ABD'nin ve dünyanın en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune Global 500 listesinde üçüncü sırada yer almaktadır. Şirketin faaliyetleri enerji arama, üretim, rafinaj ve perakende pazarlamaya kadar geniş bir alana yayılmaktadır. Avustralya, Güneydoğu Asya ve Batı Afrika, şirket için önemli uluslararası üretim merkezleridir.

Petrol devi; son olarak  ABD tarım ürünleri şirketi olan Bunge Ltd'nin sahip olduğu iki soya fasulyesi kırma tesisine 600 milyon dolar yatırım yaparak yenilenebilir yakıtlar için gelecekteki hammaddeyi güvence altına almayı planlıyor. Ayrıca Chevron New Energies bölümü, Kuzey Amerika'nın önde gelen orta ölçekli enerji oyuncusu Enterprise Products Partners ‘ın yan kuruluşu ile birlikte karbondioksit yakalama, kullanma ve depolama beklentilerini araştırmak ve değerlendirmek için anlaşma yaptı. Chevron ve Enterprise daha önce iş fırsatları konusunda işbirliği yapmış ve söz konusu iş kollarında tamamlayıcı becerilere sahip olmuştu ki şirketin bu girişime katkıda bulunmak için getirebilecekleri sektör deneyimine dayanarak, işbirlikçi çabaları, ticari ölçekte düşük karbonlu operasyonlar oluşturmaya yönelik süregelen dürtülerini artırma potansiyeline sahip olacak. Şirket hem çevre kirliliğini önleme ve hem de hammadde yatırımlarına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Ayrıca Covid -19 kısıtlamalarının azalması ve ekonomilerin açılmasıyla beraber artan petrol fiyatları ve son dönemde petrol fiyatlarını yukarı yönlü etkileyen kasırgalar şirketi dönemsel olarak çekici hale getiriyor.

Şirket için 6 analist ‘’Güçlü Al’’, 10 analist ‘’Al’’ ve 7 analist ‘’Tut’’ önerisinde bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi ise bulunmuyor. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 99.55$ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 102.98$ -200 günlük ortalaması ise 99.67$. 1 yıl içerisinde en yüksek gördüğü seviye 113.11 $- en düşük seviye ise 65.16 $.  Chevron Corp için Argus ve Credit Suisse “Al” tavsiyesi veriyor ve  hedef fiyatı  127$ olarak belirliyor. Analistlerin şirketle ilgili beklentisi ise 123$ civarında. CVX hisseleri, düşük faiz oranı ortamında cazip olan %5,5 temettü getirisi sağlamaktadır. Argus, CVX'in sınıfının en iyisi olan üretim büyümesinden, sektördeki düşük işletme maliyetlerinden ve güçlü bilanço yapısından yararlanacağına inanmaktadır. Ayrıca temettülerin güvenilir ve sürdürülebilir olduğunu düşünmektedir. Credit Suisse ise  Chevron’un 2021 hisse başı faaliyet kar tahminini $6.05’dan $6.35’a yükseltti. 2.Çeyrek sonuçlarını açıklayan Chevron, 1,71$ hisse başına kar ile hem CS’in 1,65$ hem de piyasa ortalaması olan 1,59$ kar beklentisinin çok üzerine çıktı. Şirketin CFO’su, şirketin $2.6 milyar serbest nakit akışı yaratarak,  sermaye harcamalarının yanı sıra temettü yükümlülüklerinin de yerine getirebildiğini açıkladı.

Peki Chevron Corporation (CVX)  hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Visa’da beklentileri aşan kâr, hisse fiyatına yansıyacak mı?

Teknoloji devi yeniden gözde oluyor!

Dünya’nın önde gelen ilaç şirketi Pfizer’a ortak olmak ister misiniz?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)