E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'te tedavi edilmeyen Türk yurda getiriliyor---

İsveç'te tedavi edilmeyen Türk yurda getiriliyor

İsveç'te tedavi edilmeyen Türk yurda getiriliyor
26 Nisan 2020 - 08:05 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, İsveç'te Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken için ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi.

İsveç'in Malmö kentinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in, kızları Samira ve Leyla Gülüşken'in sosyal medyadan yayımladığı yardım çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt verdi.

Samira Gülüşken, sosyal medyadan paylaştığı "Ailemle birlikte İsveç'te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar." mesajıyla yardım istedi.

Leyla Gülüşken de kayda aldığı bir video ile yardım çağrısında bulunurken, paylaştığı görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Sağlık Bakanı Koca talimat verdi
Türkiye'nin Stokholm Büyükelçiliği ile Yurtdışı Akraba ve Topluluklar Başkanlığı, Gülüşken ailesi ile irtibata geçerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Samira Gülüşken'i arayarak, 47 yaşındaki babası Emrullah Gülüşken'in sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, Emrullah Gülüşken'in 4 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi.

Gülüşken'in, çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut ile birlikte ambulans uçakla İsveç'ten Antalya'ya getirileceği öğrenildi.

"Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler"
Leyla Gülüşken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastaneyi aramalarına rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtmişti. 

Babasının durumu ciddileşmeye başlayınca tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden Gülüşken, "Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra, ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler." ifadelerini kullanmıştı.

Tekrar hastaneye müracaat etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını aktaran Gülüşken, ''Dün babam biraz daha kötüleşince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiğini ve bizim sağlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik.'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Çavuşoğlu: 60 binin üzerinde vatandaşımızı ülkemize getirdik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 26 Nisan 2020 23:06

    Vay be eskiden net Holding de uçak işine girmişti..

  • Han kar26 Nisan 2020 19:31

    Yazdığım yorumu yayınlamadınız çokmu zorunuza gitti

  • pazarci26 Nisan 2020 17:37

    beyinleriniz yikanmis,bazi kesimler Ataturk diye diye milleti Ataturk ten nefret ettirmeye basladilar,Ataturk sag olsaydi once onlari yok ederdi o ayri bir mesele,bazi kesimlerde sanki hukumet devlet onlarmis gibi gunumuzun siyasilerinden nefret ettirmeye basladilar,illa birilerine gotunumu dayaman lazim.siyaset katmadan tartisamassiniz bilginiz sifir.,herseyden once sigorta diye birseyler var.ve isvec gibi birsistemde sigortan varsa hizmetsiz kalmasin ve tum tibbi ihtiyaclarin giderilir amma bazi man kafalar kendi cebini cukkasini/sig dusunur,gelecegini dusunmez.boyle tiplemeler icin benim verdigim vergiyi boyle hoyratca/sorumsuzca kullanma hakkina sahip deyilsiniz.haaa birde benden daha iyi TURK te olamassiniz.herseyden once baskalarinin haklarini saygi gostermesini ogrenin.lutfen yayinlayin saygilar.

  • Türk.26 Nisan 2020 16:03

    Devlet bizim hükümet bizim doğru işinde alkislariz yanlış işinde yapma yanlısı deriz. Ne başımızı kuma gomeriz nede doğruyu savunmaktan vazgeveriz.

  • pazarci26 Nisan 2020 15:20

    Dogru soyleyene dokuz koyden kovmuslar.laf basi geldimi mangalda kul birakmassiniz,is basa geldimi ilk got donenlerden olursunuz

  • Alp26 Nisan 2020 14:18

    Ulkenizle gurur duymalisiniz SÒZÙM S.DEMOKRAT GECINEN.YOBAZLAR.ama.anlayana.

  • vatandaş26 Nisan 2020 13:54

    bir Türk dünyaya bedeldir başka söze hacet yok.

  • Vatandaş26 Nisan 2020 13:32

    İtenigi chpkk lılar asla bunu içine sindiremez.

  • pazarci26 Nisan 2020 12:16

    TC de vergi veren bir vatandas ambulans cagirsa on saatte gelmez gelsede on nazla gelir,geldigindede birde tafra yaparlar.amma bu kisi veya kisiler isvec de vergi versinler/yasasinlar TC dende ozel ucak gonderip ozel muamele cekilsinler.tamam guzel gonul isterki once sen icerdeki vergi veren vatandasinin haklarini bir gider imkanin ve vaktin olursa o zaman ancak disariyla ugrasirsin.....

  • mike26 Nisan 2020 19:05

    vicdanla ne alakası var adam doğru söylemiş. türk isen bu ülkeye bir faydan yoksa oraya gidince buradakileri küçük görüyorsan. geldiğinde hemen ne zaman döneceğine bakıyorsan kusura bakma da ordaysa orası bakacak. ya uçak göndermek ne demektir? leyla denen kızın yarım türkçesi ile çağrısı böyle sonuçlanmamalı. iyi her çağırana gidelim ne güzel dünya. uçak warken neden gelmediler sanki bizde çözüm mü bulunmuş? benim de pozitif çıkan arkadaşım evine gönderildi. nedir yani. dünyanın meselesi oldu gündeme bak leylanın babası. Türk olmakla övünmeyen orda türk olduklarını bile belli etmemeye çalışan kişiler yok mu???? hepsine uçak gönderin way anasını

  • Türk26 Nisan 2020 13:30

    Utanmalisin hicmi vicdan yok sende.

  • AZAP26 Nisan 2020 12:00

    İnsanlarımız nekadar çirkinleşti bizler nasıl olduda böyle bir millet haline geldik. 

  • ee26 Nisan 2020 11:24

    özel sigortasını yaptırmamış mı ? orada maaş alırsın çok yüksekdir maaşlar. Sigortanı kendın yaptırırsın ailecek. Sistem ortada öyledir. Sigortalarıda ulusarası kapsamda geçerli oluyor. Demekki sigortasını yaptırmmış. Çok ilginç.. İyileşince gene gideceği yer oarası. Özel uçak tutup gelebilir.. Bizde ilk gelen hacı adaylarını evlere göndermiştik. isveç aynı hataların tekrarını yapmış.

  • Günaydın 26 Nisan 2020 10:25

    Bu kişiliksizler isveç 'e güzellemeler yapar kıçı sıkışınca Turkiye'yi över , önceki tweetlerini silmesen de millet ikiyüzlü nasıl olunur bi görse, bunlar için taksi çağırmam. Bunlar bizi yine iplemezzzzz

  • Lağımcı26 Nisan 2020 10:15

    Sizin ki tehlikeye atılmasın bacım tabi biz varız kapı gibi. Asgari ücret alır kendi yemez sizi özel uçakla getirir fedakâr vatandaşımız. Biz size ada alalım en iyisi arada ihtiyaçlarınızı tekne ile göndeririz. Cennet gibi yaşayın dünya sizin için var. İsveç'te güzel yaşayın, tedavi olmasanız biz size bedava bakarız. Bu ülkeye kaç kurus vergi veriyorsun ?

  • Atilla26 Nisan 2020 10:14

    Chp liler duymasın.. Masrafa ne gerek vardı Tasarruf edin israf bunlar der. Ahh bu soll kafa

  • Akmal seni 26 Nisan 2020 12:53

    Esas senin aklını...... yapmak lazım orada para kazanıp veya okul okuyup ıyi yerlere gelsinler dışarı devletlere çalışsınlar hasta olunca bizim paramizla uçak kalkıp onları alsın. Akp kafası bu kadar basıyor işte....

  • yatilla26 Nisan 2020 12:07

    akpliler duymasın...tasarrufa ne gerek var, erdoğanın uçağını gönderelim derler, itibar bunlar der.

  • Heyt be26 Nisan 2020 10:12

    Maşallah orada da üretmişler 4 çocuk. Nerede bir artık var topluyoruz. Maaşları İsveç'ten alıp güzel evde yaşamak, güzel okullara gitmek güzel ama hastalık olursa tabi ki enayi bizler varız. Tüm dünya görsün şanımızı. Hava atarız bol bol

  • Kaçan Grup26 Nisan 2020 10:02

    uçak boş gitmesin İsveç’e, malzeme doldurup öyle gönderin. itibarımız artar.

  • Lala26 Nisan 2020 09:51

    Adam İsveç vatandaşı. Vergisini İsveç e ödüyor, Türkiye'de askerlik bile yapmamış. Tedavi olmaya Türkiye'ye özel uçakla getiriliyor. Aferin

  • Lala26 Nisan 2020 11:02

    Kendimi koydum yerine. Başkasının verdiği vergi ile kurulan hastanede tedavi görürsem, başkasının hakkını yedim diye düşünürüm. Turkiye tedavi olamayıp ölen başka hastalar yok mu?

  • 1026 Nisan 2020 10:09

    ONUN YERİNE KENDİNİ KOY DÜŞÜN