E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'i parmağında oynatan PKK'lı---

İsveç'i parmağında oynatan PKK'lı

İsveç'i parmağında oynatan PKK'lı
08 Haziran 2022 - 09:31 borsagundem.com

Dün İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson’a yönelik güvensizlik oylamasında verdiği oy ile İsveç hükümetinin düşmesini engelleyen siyasetçi Emine Kakabaveh, terör örgütüne yeterli destek verilmediğini iddia ederek tehditlerini sıraladı.

İsveç'te gündem terör örgütü PKK ve uzantılarıyla organik bağı olan siyasetçi Emine Kakabaveh. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iadesini istediği Kakabaveh’in talepleri Ankara-Stockholm hattında gerilimi artırabilir.

Expressen gazetesi, Kakabaveh’in terör örgütlerine destek konusunda İsveç hükümetinin yeterli adımları atmadığını düşündüğünü yazdı. Gazete Kakabaveh’in parti genel sekreteri Tobias Budin ya da Johansson ile “Kürtlere destek” konusunda yeni müzakereler talep ettiğini de kaydetti.

Kakabaveh'ten tehdit: Bütçe görüşmelerini engelleyebilir

İsveç hükümetinin, daha önce verilen sözleri yerine getirmediğini iddia eden Kakabaveh, eğer terör örgütlerine yeterli destek verilmemesi durumunda gelecek hafta yapılacak hükümet bütçesinde ret oyu verebileceğinin de sinyalini verdi.

Kakabaveh, “Ben onlara Mayıs ayının başında yazdım ve eğer sözlerini tutmazlarsa onlar için oy vermeyeceğimi söyledim” ifadesini kullanarak gelecek hafta yapılacak bütçe görüşmelerini engelleyebileceğini söyledi.

Dünkü oylamayı değerlendiren Kakabaveh, “Büyük bir kaos olmaması iyi hissettiriyor. Çünkü bu gerçekten çok zor bir durumdu. Yaptığım en zorlu görevlerden biriydi. Her şeyin bu kadar ortasında olmak hiç de saçma gelmedi” açıklamasını yaptı.

Birkaç gün içinde Sosyal Demokratlarla bir toplantı yapılmasını istediğini belirten Kakabaveh, aksi takdirde gelecek hafta yapılacak bütçe görüşmelerini engelleyeceğinin sinyalini verdi.

Gelecek hafta yapılacak seçimler ise 100 gün sonra sandığa gidecek hükümet için büyük önemde. Zira Sosyal Demokratlar’ın en büyük vaatlerinden biri emekliye yapılacak ek yardımlar olacaktı. Eğer Merkez Parti bu oylamaya karşı çıkarsa, Kakabaveh’in oyu yine kritik bir öneme sahip olacak.

Expressen’e konuşan Kakabaveh, “Eğer bu hafta benimle masaya oturup gelecekte ne yapacaklarını tartışmazlarsa, daha önce yapılan anlaşmalarda neyin ters gidip gerekliliklerini yerine getirmediklerini söylemezlerse bu durum bütçe oylamasını etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

İsveç’te yaşayan 130’dan fazla tesörist için talepler

İsveç basını, Kakabaveh’in İsveç’te yaşayan 130’dan fazla PKK uzantısı YPG’li teröristin hayatlarını daha rahat ve istihbarat birimlerinden uzakta yaşaması gerektiğini talep ettiğini aktardı.

Türkiye’ye uygulanan silah ambargosunun devam etmesini istedi

Sosyal Demokratlar’ın bu konuda harekete geçmesini isteyen Kakabaveh ayrıca Türkiye’ye uygulanan silah ambargosunun da devam etmesini istedi.

Kakabaveh, “Hükümet bazı şeyler yaptı ama çok karmaşık mesajlar veriyor. Hem YPG ve YPJ’yi terör örgütü olarak tanıyıp hem de onlara destek vermek olmaz” dedi.(Sözcü)

Erdoğan iadesini istedi İsveç karıştı

NATO: Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile Brüksel'de görüşeceğiz

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

İsveç geri adım attı

PKK yandaşları İsveç’te sokaklara döküldü

İsveç devlet televizyonunda YPG/PKK propagandası yapıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DAYANIKLI08 Haziran 2022 17:46

    Kadın  iranlı. maşa olarak kullanıyorlar, türkiyeye düşmanlık yapsın diye seçtirdiler,oda işini yapıyor,finlandıyayı bilmem ama isveç kesinlikle natoya girmemeli.

  • Mucise Reis ;)08 Haziran 2022 17:24

    Yahu seçimlere doğru, çıkıp da biri... Gel okyanus ötesinden Eine gel , Baltık denizini aşta gel  :D vatanına gel,  derse şaşmam :D  Hayal gücüm hep zorlanıyor seçimlere doğru bu ülkede... Neler gördük, neler yaşadık... Hiç şaşmam.

  • Emekci08 Haziran 2022 16:20

    Boşa hayal kurmayın, eline silah almayan, şiddet çağrısı yapmayan bir insan avrupada terörist olarak kabul edilmez. Orada Allah korkusu, ahlak var, kul hakkı yeme, zulüm yok.ortadogu ile karıştırmayın

  • Hoca08 Haziran 2022 17:35

    Allah ahlaklı, yalan söylemeyen, hırsızlık yapmayan, kul hakkı yemeyen, insanları hakir görüp ırkına göre asagilamayan insanlari sevip, bu dünyada korur. O yüzden Avrupa'da terör yok, o yüzden ortadoğu da terör var. Ülke olarak ahlaki kazanmadan, kul hakkı yemeyi, insanları kınamayız gıybet etmeyi, hırsızı rusvetciyi yalanciyi desteklemeyi birakmazsak, bu ülkede terör bitmez

  • oktay doğaner08 Haziran 2022 16:16

    bu pislik bile: Hem YPG ve YPJ’yi terör örgütü olarak tanıyıp hem de onlara destek vermek olmaz” deyip durumu bu kadar net tespit etmişken isveç heyeti bizimle hala neyi tartışıyor ?

  • HASAN TOSUN08 Haziran 2022 15:42

    EMİEYİ VATANDAŞLIKTAN ÇIKARIRSIN KURTULURSUN

  • EKRİST08 Haziran 2022 18:05

    Türkiye onun bize iadesini istiyor nasıl olacak bu iş.isveç vermeyecek sonuç iki ülkede nato ya nanik.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER08 Haziran 2022 15:36

    Türkiye de her iki ülkeye gereken dersi verip bizler de bu iki ülkeyi parmağımızda oynatalım.

  • Tarık08 Haziran 2022 14:53

    Helal olsun sana Emine Kakabaveh.

  • xyz08 Haziran 2022 14:14

    Ses geldi. Ama Ali'den. Ali; kükremek Aslanlara özgüdür. Ben PKK ile masaya oturmadìm. FETÖ ile makbule yemedim.

  • oktay doğaner08 Haziran 2022 16:19

    masaya oturanlar terörü bitirmek için yol aradılar. bütün kararlarını terör örgütüyle verenler için de bişeyler yazda aslanmısın değilmisin okuyanlar karar versin.

  • Mucise Reis ;)08 Haziran 2022 12:04

     Şivan Perver in vokali mi bu ?  2013 yılında sahne almışlardı hani :D  Diyarbakır mitingde.... Sesi kötü deme ki,tek başına cesaret edememiş...  "Megri Megri, lorke.. " diye şarkı, İsveç kanalında söylemeye :D   

  • xyz08 Haziran 2022 11:36

    Herkes birilerini veya bir ülkeyi parmağında oynatıyor. Koyun olmayı kabul edene çoban şart. Değil,mi? Ahmet Özbir ve Ali Taş. iş Aslanlardan oluşan orduyu yönetmek. Koyunları bizim köyün çobanı Mahmut emmi de yönetir.

  • Ali Taş08 Haziran 2022 12:07

    Xyzübük yine kibrinden eksik etmemiş hocasının izinde devam ediyor Allah seni ppk ile fetöyle ya da düşmanın biriyle güzel bir sınasında anla bakalım vatan neymiş inşallah

  • Mucise Reis ; ) 08 Haziran 2022 11:20

    TRT ye neden çıkmadı acaba ? istanbul seçimleri öncesi :D ..İsveç parmakta oynatılıyorsa, bu seçimlerde çıkartırlar öğrendiler artık :D

  • Lala08 Haziran 2022 16:22

    En yakın seçimde pkk ypgliler çıkar trt ye, millet ittifakına oy vermeyin derler.

  • hasan08 Haziran 2022 11:50

    sen gibi salak lar olduğu sürece aradaki farkı anlamamanız normal