E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO: Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile Brüksel'de görüşeceğiz---

NATO: Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile Brüksel'de görüşeceğiz

NATO: Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile Brüksel'de görüşeceğiz
01 Haziran 2022 - 18:49 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi için üç ülkenin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi amacıyla Finlandiya, İsveç ve Türkiye’nin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

Türkiye'nin önemli bir NATO ortağı olduğunu ve tüm NATO üyelerinin Türkiye'nin PKK tehdidi dahil kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleriyle yakın temas halindeyim" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, ABD savaş uçaklarının Türkiye'ye potansiyel satışının Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasıyla ilgili endişelerinden "ayrı" olduğunu söyledi.

Blinken, Türkiye'yi olası bir Suriye operasyonunun 'bölgesel istikrarı baltalayacağı' konusunda uyarırken, Türkiye'nin mevcut itirazlarına rağmen Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabulüne tamamen güvendiğini ifade etti.

Finlandiya ve İsveç resmi olarak NATO’ya üyelik başvurusunu yaptı

 

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

İsveç ve Finlandiya’ya ikinci veto sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Haziran 2022 09:07

    Eyyy NATO ben şehit diyorum... "İstiklal marşımdaki en son ocak" diyorum bir OCAK da yanan ateş benim canım ciğerim diyorum... Bizlere kaygıdan bahsediyor :D Bizleri anlayamayanlar masada çözüm beklemesin. Ben Bunca şehidimin kanı ile kendimi ifade etmek zorunda değilim o masanızda. sizler benim problem ve sorunlarımı algılamak için karşımda çırpınmalısınız... Biz sizlere sorunları anlatacak ve çırpınacak halde değiliz... o bakımdan çözüm bekleyenler, oluşturdukları sözleşme metinlerini, yapacakları taahütler, gerektiğinde terör ile mücadelede yapacakları katkıları, çözüm öneri ve verecekleri maddi manevi garantileri ile o masada bulunsunlar.. yani TÜRKİYE KARŞILARINA SLAYT GÖSTERİ YAPACAK bunlar terörist , bunlar bölücü gibi açıklama beklemesinler. O masaya giden biraz İNÖNÜ biyografisi okusun da öyle gitsin bence... Kendi insanları ülkesi güvenliğini düşünenler, Ülkemize oluşturdukları güvenlik zaaflarını ve benim insanımı düşünmüyorsa, o iş olmaz...