E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç, kendini PKK'yı bitirmeye adayacak---

İsveç, kendini PKK'yı bitirmeye adayacak

İsveç, kendini PKK'yı bitirmeye adayacak
14 Temmuz 2023 - 01:21 borsagundem.com

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu belirtirken, PKK ile mücadelenin hem Türkiye'nin hem de İsveç'in savunması için önemli olduğunu belirtti.

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, ülkesinin uluslararası terörizme karşı Türkiye ile birlikte mücadele edeceğini belirterek, "Kendimizi terör örgütü PKK'nın İsveç'teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz, hem de Türkiye'nin güvenliği için önemlidir" ifadesini kullandı.

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Litvanya'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye, İsveç ve NATO arasında varılan uzlaşıyı ve Türkiye'nin, İsveç'in NATO katılım protokolünü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etme kararını değerlendirdi.

İSVEÇ, PKK'YI BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAK

Jonson, "Türkiye ile uluslararası terörizme karşı beraber mücadele edeceğiz. Kendimizi terör örgütü PKK'nın İsveç'teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz, hem de Türkiye'nin güvenliği için önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Gazetecinin, "Vilnius'teki toplantıda Türkiye ile varılan uzlaşı sonucunda İsveç, YPG/PYD'yi ve FETÖ’yü terör örgütü olarak mı görüyor?" sorusuna Jonson, "Buna net cevap veremem, zira toplantıda ben yoktum, Adalet Bakanı Gunnar Strömmer vardı." yanıtını verdi.

Jonson, hangi terör grupları ile mücadele edileceği konusunun, Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın, imzaladığı üçlü muhtırada da yer aldığını kaydetti.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA, FETÖ'YE DESTEK VERMEYECEK!

Madrid'de 28 Haziran 2022'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde imzalanan muhtırada, "Müstakbel NATO müttefikleri olarak Finlandiya ve İsveç, milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye'ye tam destek verirler. Bu çerçevede, Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye'de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır. Türkiye de milli güvenliklerine yönelik tüm tehditlere karşı Finlandiya ve İsveç'e tam destek verir." ifadeleri yer alıyor.

Türkiye, İsveç ve NATO'nun Vilnius'taki üçlü görüşmesi sonrası yapılan yazılı açıklamada yer alan, "İsveç, YPG/PYD ve Türkiye'de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek vermeyeceğini yineler" ifadesi de İsveç'in bu konudaki taahhüdünü ortaya koyuyor.

İsveç basınında Türkiye sevinci

 

Biden: Türkiye'nin İsveç kararını memnuniyetle karşılıyorum

 

Bakan Fidan, İsveç ve Finlandiyalı mevkidaşları ile görüşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Srf by14 Temmuz 2023 14:29

    Enflasyona da bi el atsın.

  • öneri güleni14 Temmuz 2023 12:19

    buna inanan var mı hala .şayet varsa ...... 🤔

  • Baran14 Temmuz 2023 11:27

    Nasıl bir aşşğılık küresel soyguna karşı olduğumuz açıkça belli olmasına rağmen arsız utanmaz hamburgerci it Aöerika ya tek laf etmeden  Türk hükümetine ileri geri konuşur.  İşte bunların karakteri.  Cahil hödükleri artmış plması  ve seçimi sadece % 4 farkla kazanmış olması bu vatanı sevenler için zafer sayılmaz. bu aşşağılk ve cahil itlerin hem teşhir edilmesi hem de cezasının verilmesi gerekir.  Durumun bir türlü farkına varamayan ahmak güruhun başlarıa geleceğinin bir türlü göremediğini düşünüyorum.  Buradaki  kaşar ve yalana çanak tutmaya alışmış bir kaç soytarıyı  zaten söz konusu değil.  Bunlar yüzüne tükürsen kılı kıprdamaz robot gibi alışıldık yalanları tekrarlamaya alışmış aptal yaratıklardır. Öyle ya bu aşşağılık karakterler zmir e yeni bir bayrak dahi tahsis etmeye kalkmış olmasına rağmen bir şey olmaz kafası bu sersemleri  mahalle takım taraftarı gibi  partizan hale getirmiş.

  • baran14 Temmuz 2023 09:58

    Isveç düşmanlarını çarktan sonra buraya alalım. Artık hepsi isveç sevicisi olur. Bu dunyada işiniz iş ölünce gel buraya tosuncuk.

  • Turkogluturk14 Temmuz 2023 09:21

    Neymis neymis.simdide buna mi inanacagiz.abd acik acik pkk ya yardim ediyorda ne yapabildin.yunan adalari aldi ne yapabildin.

  • baran14 Temmuz 2023 11:17

    Aptal çocuk şu Yunan adalarının veren İsmet bey dir  iki adaya razı olmuş kendileri!  Geri kalan kayalıkları ve adaları da dahil olmak  üzere vakti geldiğinde biz alırız Kuzey Suriye de nasıl varsak orada da oluruz!  Bir yandan orada ne işimiz  var diyor bir yandan niye Yunanistan la savaşıyosunzuz diyor!  Aynı anırtıtıyı utanmadan tekrarlıyor. Acaba merkep soyumu var sizde? Yoksaaa Sende Amerikan şeyi mi yedin?  Hamburgerimi? Vakgti gelince Amerika ile savaşa girsek bu suytarı kaçacak yer arar. Pardon Amerikan passaportu hazırdır bunun.  

  • Artur14 Temmuz 2023 07:57

    Artık ecnebiye kimse inanmaz. Bide bu pkk yı kuran ecnebi değilmi. Koyun kuzusunun ayağına basarmı

  • Atakan14 Temmuz 2023 06:07

    Yav he he

  • Nuri14 Temmuz 2023 05:02

    Komedi haber

  • Emir Köşker14 Temmuz 2023 01:38

     :D  :D