E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİstihdam verileri sonrası NYSE sert yükseldi---

İstihdam verileri sonrası NYSE sert yükseldi

İstihdam verileri sonrası NYSE sert yükseldi
05 Haziran 2020 - 17:15 borsagundem.com

ABD istihdam verisinin sürpriz bir şekilde çok güçlü çıkmasının ardından New York borsası son işlem gününe güçlü alıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi %2,7 oranında değer kazanırken, S&P 500 endeksi %2 ve Nasdaq endeksi %0,9 oranında arttı.

ABD’nin ana endeksleri, daha fazla küresel teşvik için beklentilerin arttığı bir ortamda, ABD'de beklenenden daha iyi çıkan istihdam verisi sonrası kazançlarını sürdürdü ve ABD Hazine tahvillerindeki kayıplar derinleşti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, ABD'de işsizlik oranının yüzde 13.3 ile analistlerin tahminlerinin ortalaması olan yüzde 19'un oldukça altında çıkması ve tarım dışı istihdamın ise 2.5 milyon artmasının ardından kazançlarını üçüncü haftaya taşımaya yöneldi ve dolar Mart ayından bu yana en düşük seviyesinin yakınlarında kaldı. Petrol değer kazanırken, altın düştü ve ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.9 seviyesini aştı.

ABD'de tarım dışı istihdam Mayıs'ta azalma beklenirken sürpriz biçimde 2.5 milyon artarken işsizlik oranı yüzde 14.7'den yüzde 13.3'e geriledi. Beklenti istihdamın 7.5 milyon azalması, işsizliğin yüzde 19.1'e yükselmesiydi. Sürpriz veride virüs pandemisinin ardından şirketlerin yeniden açılmaya başlamasının etkili olduğu belirtiliyor.

Ortalama saatlik kazançlar yıllık yüzde 6.7 arttı, beklenti yüzde 8.5'ti. Aylık bazda ise yüzde 1 artış beklenirken yüzde 1 düştü. İşgücüne katılım oranı yüzde 60.8'de kaldı. Korona virüs pandemisiyle istihdam Nisan ayında 20.5 milyonla rekor seviyede azalmıştı. Bu rakam da 20.7 milyona yukarı yönde revize edildi.

ABD'de işsizlik oranı yüzde 20 olur mu?

Zoom yatırımcılarına servet kazandırdı

Dikkat! O hisselerde uçuş başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)