E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte AK Parti'nin yeni MKYK'sı---

İşte AK Parti'nin yeni MKYK'sı

İşte AK Parti'nin yeni MKYK'sı
07 Ekim 2023 - 16:26 borsagundem.com

AK Parti, bugün gerçekleştirilen 4'üncü Olağanüstü Kongresi ile MKYK'sını belirledi. 49 yeni isim listeye girerken, yazarlardan akademisyenlere, ekonomi dünyasından hukukçulara kadar birçok isim listede yer buldu.

AK Parti, bugün gerçekleştirilen 4'üncü Olağanüstü Kongresi ile vitrinini yeniledi. TRT Haber'de yer alan konuyla ilgi haber şöyle:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin karar organı olan MKYK'da değişiklikler yaptı. 75 asil ve 35 yedek üyeden oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda önemli isimler yer alıyor. 75 kişilik MKYK'da 49 yeni isim listeye girdi.

Genel Başkan vekili Efkan Ala ve parti sözcüsü Ömer Çelik, listede yer aldı.

Genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Efkan Ala, Erkan Kandemir, Fatih Şahin ve Hamza Dağ MKYK listesinde yerlerini koruyan isimler oldu.

Eski bakanlar Nihat Zeybekci, Mahir Ünal, Mustafa Elitaş da yeni MKYK listesinde yer buldu. Eski AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç 'A Takımı'nda yer aldı.

Listede gençlere de yer verildi. Sutopu dalında sporcu olan 20 yaşındaki Umut Arman Sonay, listedeki en genç MKYK üyesi oldu. 26 yaşındaki Cansın Yılmaz Yaşar ve 27 yaşındaki Sevde Sena Dağlı Akdemir de yeni listedeki genç isimler arasında.

Ünlü isimler de listede

A Takımı'nda tanınmış isimler de yer alıyor. Yazarlar Hayati İnanç, Hasan Basri Yalçın ile TRT'de Televizyon Programcılığı yapan eğitmen Serdar Kılıç listeye girdi. Eski futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti yönetiminde yer aldı.

Yerel seçim hazırlıkları da listeye yansıdı. Eski İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, eski Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel de MKYK listesinde kendine yer buldu.

Eski Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Remzi Albasan yeni dönemde listede.

Anayasa çalışmaları listeye yansıdı

AK Parti'nin en önemli hedeflerinden olan Anayasa çalışmasına verilen önem de listede kendini gösterdi. Yenilenen MKYK'da geçen döneme göre daha az sayıda milletvekiline yer verilirken, listedeki hukukçu sayısı 19'a çıkarıldı. Ekonominin önde gelen isimleri Nihat Zeybekçi, Erkan Güral, Fahrettin Yahşi, Fevzi Polat, Hasan Sert de yeni dönemde yer alan isimler oldu.

Liste dışı kalan ünlü isimler

AK Parti Kongresi'nde ünlü isimler MKYK listesi dışında kaldı. Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın da içinde bulunduğu listeye giremeyen ünlü isimler şunlar:

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkçi, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emine Zeybek, Fatma Aksal, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Külünk, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Özlem Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Tahir Akyürek, Tuğba Vural Çokal.

AK Parti Genel Başkanı yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan: İşçi, memur ve emekliye yeni müjdeler geliyor

Erdoğan'dan İsrail ve Hamas'a itidal çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR07 Ekim 2023 21:05

    "HİZMET EHLİ" durmak yok çalışmaya, "TEMİZLİK" yapmaya devam inşallah. Herşey güzelim VATANIMIZ için, yuh olsun "VATANSIZLARA, CONİ'NIN YALAMALARINA!"

  • Turkogluturk09 Ekim 2023 08:07

    O son cumle birisini rahatsiz eder biliyorsun ..6.filoya secde eden solcular degil takunyalilardi unuttunmu.

  • Zam07 Ekim 2023 19:50

    Çok büyük kriz var ama herkeste para var kimse kriz demedi,hala zamlar durmadan devam ediyor.ekonomi berbat.emekli bittı tükendi