E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul ve İzmir sağanak yağışa teslim---

İstanbul ve İzmir sağanak yağışa teslim

İstanbul ve İzmir sağanak yağışa teslim
18 Kasım 2023 - 13:06 borsagundem.com

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurdun batısında fırtına ve yağışlar yaşamı felç etti. İstanbul ve İzmir'de sürücüler zor anlar yaşadı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağış, gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, yer yer sağanak şeklinde devam ediyor.

Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar metro ile metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı.

BİRÇOK ARAÇ GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur su baskınlarına neden oldu. Sarıyer Ayazağa -Cendere Caddesinde biriken su nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise geri dönmek zorunda kaldı. Motosiklet sürücüleri ise kaldırımdan geçerek gitti. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalıştı. Vidanjörlerle de su tahliye ediliyor.

TRAFİK YAVAŞLADI

Yağış nedeniyle sürücüler de yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ve bağlantı noktalarında yer yer trafik yavaşladı.

MALTEPE'DE ALT GEÇİDİ SU BASTI

Maltepe'de sağanak yağmur sonrası su basan alt geçitte sürücüler zor anlar yaşadı. Altıntepe Mahallesi'ndeki alt geçit yağış nedeniyle suyla doldu. Sürücler ve yayalar ilerlemekte zor anlar yaşadı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine belediye ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle alt geçit araç geçişine kapatıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler tıkanan rögarı ve biriken suyu boşaltarak yol trafiğe açıldı.

KAĞITHANE'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Sultan Şah Sokak'ta da saat 12.00 sıralarında 4 katlı bir binanın arkasında bulunan istinat duvarı yağış sebebiyle çöktü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çökmenin yaşandığı alana güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Zabıta ekiplerinin de çalışma başlattığı olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binanın zemin katındaki evde hasar meydana geldiği görüldü.

Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal edildi.

İptallerle ilgili Şehir Hatları AŞ’den yapılan açıklamada, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerinin Moda İskelesi’ne uğraması ile Adalar-Beşiktaş ve Aşiyan’da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramalarının ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

İZMİR’DE CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

İzmir’de etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle bazı sokaklarda su baskınları, trafikte de aksamalar yaşandı.

Kentte sabah saatlerinde başlayan yağmur fırtınanın etkisiyle sağanağa dönüştü. Bulut örtüsü nedeniyle havanın karardığı kentte gök gürültüsü ile birlikte yağan sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu.

Konak, Buca ve Balçova ilçelerinden ev ve iş yerlerinden su baskını ihbarları yapılırken Basmane’deki metro istasyonu girişinde mahsur kalanlar polisin yardımıyla tahliye edildi.

Ulaşımda aksamaların yaşandığı kent genelinde başta Halkapınar semti olmak üzere çok sayıda köprülü kavşak ve geçitlerde biriken su, sürücülere zor anlar yaşattı.

Kemeraltı Çarşısı’ndaki bazı sokaklarda da biriken suların tahliyesi için çalışma yürütüldü.

BUDO ve İDO'dan sefer iptalleri

 

İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı!

 

Fırtına ve yağış İstanbul'u felç etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik19 Kasım 2023 18:03

    Bol bol yağsın, kuraklıktan iyidir. Sel, yıllardır dere yataklarına bina yapılmasından kaynaklanıyor. 

  • baran18 Kasım 2023 19:57

    Kifayetsiz Muhteris Liyakatsız hasisler  ne zaman icraat gerekse İstanbul ve İzmir de bir türlü ortaya çıkmazlar.  Bu ne ikiyüzlülük bu ne sahtekarlık.  Ekroş nerdesin Alooooooooo?   Tunç  Soyer zaten rahat biliyor ki ahmak sürüsü selde boğulsa yine koltuk garanti.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA18 Kasım 2023 14:38

    Belediyecilikte  mevcut partinin sistemleri malesef çökmüş durumda.