E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsrail-Filistin çatışması Fed politikasını etkiler mi?---

İsrail-Filistin çatışması Fed politikasını etkiler mi?

İsrail-Filistin çatışması Fed politikasını etkiler mi?
11 Ekim 2023 - 19:49 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'a göre, İsrail ile Filistin arasındaki çatışma Fed'in politikalarına doğrudan etki etmeyecek

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın Fed politikasına olası etkisini değerlendirdi.

Waller, daha geniş bir çatışma ortamı olmadıkça Orta Doğu’da yaşanan gerilimin Fed’in politikasına doğrudan etkisi olmayacağını belirtti.

Waller enflasyonu hedefe düşürmek konusunda kararlı olduklarını belirterek faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğine dair “Bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı. ABD istihdam piyasasının Fed’in sıkı politikasına rağmen şaşırtıcı biçimde dirençli olduğunu kaydeden Waller “reel ekonomi iyi durumda” yorumunu yaptı. Waller Filistin-İsrail arasındaki gerilime dair ”Fed politikasına doğrudan etkisinden bahsetmek zor” dedi.

Fed Guvernörü Bowman da bugün yaptığı açıklamada enflasyondaki yavaşlamaya rağmen ABD Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını onarmak için para politikasını daha fazla sıkılaştırması gerektiğini söyledi. Enflasyonun hala yüzde 2’lik hedefin oldukça üzerinde olduğunu kaydeden Waller “Bu da faizin daha fazla yükselmesi ve hedefe dönene dek kısıtlayıcı alanda kalması gerektiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Wall Street dibe ulaştı mı?

 

ABD'de üretici fiyatları beklentilerin üzerinde geldi

 

Paul Tudor Jones: Resesyon öncesinde borsa yüzde 12 gerileyebilir

 

Savaş, Fed’in tutumunu değiştirmesine neden olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)