E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya'da bir gündeki vaka sayısı 8 bini geçti---

İspanya'da bir gündeki vaka sayısı 8 bini geçti

İspanya'da bir gündeki vaka sayısı 8 bini geçti
26 Mart 2020 - 16:30 borsagundem.com

İspanya'da sağlık sistemi çöktü. Doktorlar hasta seçmek zorunda kalıyor. Ülkede son 24 saatte 655 kişi virüse yenik düştü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanya salgının odak noktası salgının odak noktası haline gelirken, insanlar hastanelerin bekleme odalarında ölmeye başladı. Ülkenin başkenti Madrid’in en büyük hastanelerinde doktorlar bir hastanın ölüm sertifikası imzaladıktan hemen sonra boğulan diğer bir hastaya müdahale ediyor. Salgın ülkenin sağlık sistemini çaresiz bırakmış durumda.

Madridli bir doktor olan Daniel Bernabeu Bloomberg’e telefonla verdiği bir röportajda normal şartlar altında kurtarabilecekleri yaşlı bir hastayı iyileşme ihtimali daha yüksek olan bir hastaya müdahale edebilmek için ölüme terk etmek zorunda kaldıklarını anlatıyor. Madrid'de buz pistleri morg olarak kullanılıyor. Ülkede son 24 saatte 8.578 yeni korona virüs vakasına rastlandı. İspanya'da toplamda 56.188 tanısı yapılmış Kovid-19 hastası bulunuyor.

İspanyol makamları Çarşamba günü 738 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Bugün yapılan açıklamada 655 kişinin daha virüse yenik düştüğü ve ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4089 olduğu açıklandı.

Kovid-19 salgınının Avrupa kıtasındaki İtalya ile beraber en yoğun hissedildiği diğer ülke olan İspanya’da olanlar Avrupa’da İngiltere gibi virüsü hafife alan diğer ülkelere de daha net önlemler almaya itiyor. 47 milyon nüfusu olan İspanya’da ölüm oranları hastalığın doğduğu yer olan Çin’den ve virüsün çok daha hızlı ilerledi İtalya’dan da daha feci bir noktayı işaret ediyor.

Üç hafta öncesine kadar virüs tehdidini ciddiye almayan Başbakan Pedro Sanchez yaptığı açıklamada nüfusun daha önce bu ölçekte bir tehditle asla karşılaşmadığını belirtti.

İtalya ve İspanya'da durum içler acısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ26 Mart 2020 21:56

    çok iren günlerden geçiyoruz.hergün binlerce insanlar ölüyor ve issizlik çogalıyor insanlar evlerine götürecek para bulamaz iken parası olan zenginler yine bir yol bulup yalan la dolanla paralarını yine katlıyorlar yazıklar olsun.umarım bu virüs bunlara bulaşır.yakında dow ikiye üçe bizim borsada öyle olabilir.

  • jahmin carponjan26 Mart 2020 16:52

    ALLAH ispanya yı cezalandırıyor.katalanlar ın ülkeyi bölmeye çalıştıkları için  daha çok insanı öldürebilir.aynen hdp nin ülkemizde kürdistan kurmaya çalıştığı gibi.

  • seni gidi seni26 Mart 2020 18:27

    kurban bayramı gelmedne sen ortalardan kaybol, böylesine büyük bir sığırı hemen keserler. seni gidi sığır seni

  • tarık26 Mart 2020 16:48

    47 milyon nüfusta 4000 kişi ölmüş,,bu kadar abartmayın ya.Onbinde 1.Her gün yok şöyle oldu böyle oldu,,zaten sinirlerimiz harap olmuş.Dünya,virüsü gündeminden düşürmesi lazım.

  • Mmm 26 Mart 2020 18:09

    60 binde 4bin kişi ölmüş yani 47 milyonda 2-3 milyon kişi ölür bu yüzden önlem alıyorlar

  • Tarıktırt26 Mart 2020 17:44

    Kesin borsada parası batmış açlardan birsisin, 3 kuruş parasını yatırıp kısa yoldan zengin olma peşine düşmüş asıl virüsler.. keşke sn maruz kalsan şu virüse