E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya ve İspanya'da durum içler acısı---

İtalya ve İspanya'da durum içler acısı

İtalya ve İspanya'da durum içler acısı
25 Mart 2020 - 14:18 borsagundem.com

Avrupa'nın güney ülkeleri korona virüsü en kötü hisseden ülkeler haline geldi. İtalya ve İspanya'daki ölüm oranları 2019 yılının sonlarında salgının ortaya çıktığı ülke olan Çin'i geride bırakıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs günlük ölüm bilançosu İtalya'da bir kez daha arttı. Küçük artışlarla devam eden iki gün sonra, bugünkü artan ölüm oranları en kötüsünün henüz gelmediği şüphelerine neden oluyor. İspanya'daysa tam bir şok söz konusu. Madrid'te cenazelere yer bulunamadığı için buz pisti morga dönüştürüldü.

İtalya’da hükümet verilerine göre Salı günü 743 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu miktar Pazar gününden itibaren görülen en yüksek artış. Avrupa’nın güneyindeki ülkeler küresel çapta virüsten en büyük zararı görüyor ve ölüm oranlarında salgının doğduğu ülke Çin’i geride bırakıyorlar. Çarşamba sabahı itibariyle istatistiklere göre sadece İtalya’da pandemi nedeniyle 6820 kişi hayatını kaybetti.

Ancak İtalya Acil Durum Komiseri ve Sivil Savunma Yöneticisi Angelo Borrelli'ye göre, doğrulanmış yeni korona virüs vakalarının sayısı üst üste üçüncü gün yavaşladı. Ülkedeki toplam enfeksiyon sayısı şu anda 69 bin 176 ve bunların 8 bin 326'sı hastalıktan kurtulmuş durumda.

Bu arada İtalyan yayın organı La Stampa'nın Çarşamba günü bildirdiğine göre, grev tehdidinde bulunan üç İtalyan sendikasının İtalyan hükümetiyle anlaşmaya varmaya yakın olduğu bildiriliyor.  Mühendislik, kimya, tekstil ve matbaa sektörlerinde çalışan işçiler bu hafta greve gideceklerini söylemişlerdi. Sendikalar, hala açık olan fabrikalarda daha sıkı tedbirler alınmasını ve banka çalışanları için yeterli maske, eldiven veya dezenfektan temin edilmesini talep ediyorlar.

Madrid’te buz pisti morga döndü

İspanya da bir günde virüsten rekor sayıda ölüm kaydederken, Salı günü 504 kişi hayatını kaybetti. Salgının başlamasından bu yana, Avrupa'nın en kötü durumdaki ikinci ülkesinde toplam 2 bin 991 kişi hayatını kaybetti.

İspanya'da 42.058 doğrulanmış korona virüs vakası yaşandı ve ülkenin başkenti Madrid en fazla virüs vakasına rastlanılan şehir

.Madrid çevresindeki hastaneler, cenaze evleri ve krematoryumlar üzerindeki eşi görülmemiş baskılar göz önüne alınarak, şehirdeki buz pateni pisti geçici bir morga dönüştürüldü. Buz pistindeki dondurucu soğukların, cesetleri, cenaze evleri gömme veya yakma kapasitesine sahip olana kadar koruması bekleniyor.

İspanya mart ayı ortasından beri ulusal sokağa çıkma yasağı altında ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi insanların hareketleri ve toplanmasıyla ilgili kısıtlamalar aile üyelerinin cenaze törenlerine katılmasını engelliyor. İspanya sağlık bakanı Salvador Illa Roca Salı günü yaptığı açıklamada, hükümetin kritik solunum cihazı venitilatör satın alma çabalarını hızlandırdığını ve virüsle mücadelede en önemli ürünlerin ulusal üretimini hızlandırdığını söyledi.

Prens Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıktı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZANGOÇ TIRTIR25 Mart 2020 21:17

    AB birliği de fos çıktı herkes kendi derdine düştü.bunlar rusya ile bir savaş olsa hemen yenilirler.

  • KEMAL YILANKIRKAR25 Mart 2020 19:30

    Hani AB birliği vardı 30 ülke yazık yazık bugünlerde birlik beraberlik içinde olmayacaksınız da iyi günlerde mi beraber olacaksınız.hiç bir işlevi olmayan güçlünün güçsüzü sömürdüğü bir sistem idim.otuzunu toplasanız bir devlet etmiyor.ingiltere boşunamı bıraktı bu kurumu.

  • mzd25 Mart 2020 18:20

    tanrım bizleri koru...

  • M25 Mart 2020 18:18

    Turkiye medyasi Turkiye haric heryerden haber veriyor,aaaa bak tren geciyor..!

  • Sgk25 Mart 2020 17:05

    O futbolculara o paraları vereceklerini hastahane yapsalardi

  • Bir ikaz 25 Mart 2020 16:43

    İzmir Buca belediyesi son derece şuursuz ve sorumsuz davranıyor!  Pazar yerleri çok kalabalık!   Merkezi park yerleri hiç boş kalmıyor.  Anons dahi yapılmıyor. Anonslar  akşam ve  yatsı vakitlerinde  sadece camilerden yapılıyor. Sadece yasak savma kabilinden yerlere 1-2 yazı yapıştırdılar.   Yetkilileri göreve davet ediyorum.  

  • Yorum25 Mart 2020 16:21

    Amerika kıtasında durum vahimleşir demedi demeyin Çin vürüs durdurmak için katı kurallar koydu abd bunların hiçbirini yapmıyor abd nin kurulduğundan beri en büyük sınavı bu

  • Yorum25 Mart 2020 16:16

    Abd ondan iyimi abd nin dötünden haberi yok batıyor abd böyle helikopterle para dağıtarak bu işi örtbas edemiyecekler dünyanın en çok ölümü abd de olacak çünkü çok gevşek davranıyorlar İran kadar duruma ciddiyetle baktıklarını düşünmüyorum

  • ekonomist/stratejist25 Mart 2020 15:25

    Ben en iyi ekonomist/stratejist olarak piyasaları en iyi okuyan biri olarak şunu belirteyim İngiltere, AB'den 2019 Ekim aylarında çıktı o günden beri yaşadıklarımız kaos dönemi arttı. Bu işlerin arkasında İngiltere var dünyaya yeni bir düzen kurmak istiyor. Dünyanın en eski hegemon gücü güneşi batmayan ülke İngiltere AB'yi dağıtmak istiyor ve ABD'nin sınırsız desteği var. Göreceksiniz ki AB yakın zamanda tamamen bitecek. İspanya İtalya Fransa Almanya ciddi derecede ekonomisi darbe aldı. Özellikle lokomotif ülkeler olan Fransa ve Almanya ciddi zarar aldı. Haliyle Avrupaya ihracatı ve ithalatı yogun olan ülkemiz de büyük zarar aldı. Avrupalı turistler bakımından biz de ciddi zarar aldık. ABD, İngiltere ve İsrail dünyayı yeniden şekillendiriyor. İngiltere, AB'nin ipini çekti Avrupaya diyor ki ben yoksam siz de yoksunuz bana bağlanacaksınız diyor.

  • Yorum25 Mart 2020 17:49

    Bak çok bilen iyi eko bu dünya 4 bilemedin 5 büyük ailesinin dediklerinin dışına çıkmaz bunlar çogu zaman üçü dördü bir araya gelir kararlar alır çogu zaman dünyaya Bi kazık atarlar dünya per perişan ise kendi aralarındaki dördüncüye beşinciye veya bunların parçalarına dolanan ailelere kazık atarlar bu heep böyledir bu sefer büyük oynuyorlar Bi yerleri denizin dibine gömecekler bakalım nereyi AB de olabilir senin dediğin gibi ingilterede olabilir abd de bu ölümlerin avrupadan arttığına bakma senaryo bu kadar degil

  • veri25 Mart 2020 16:30

    bu ülkede ne zaman ekonomistlerin , senaryo yazanların strateşistlerin söylediği doğru çıktıki...

  • edy25 Mart 2020 14:46

    Allah (CC) yardımcıları olsun.