E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİsmail Demir: Bu ay duyacağınız bir ses ANKA-3 olabilir!---

İsmail Demir: Bu ay duyacağınız bir ses ANKA-3 olabilir!

İsmail Demir: Bu ay duyacağınız bir ses ANKA-3 olabilir!
01 Mayıs 2023 - 15:34 borsagundem.com

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ANKA-3'ün ilk uçuşuna ilişkin, "Pistte koşarken bakarsınız birden gerekli hıza erişti ve uçtu bunu görebiliriz. Bu ay duyacağınız bir ses ANKA-3 olabilir" diye konuştu.


"Uçan kanat" yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip ANKA-3 piste çıktı, ilk uçuş için ise gün sayıyor.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde geliştirilen ve şirketin İHA ürün ailesinin 3'üncü üyesi olacak ANKA-3'e ilişkin Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ilk uçuş için bu ayı işaret etti.

Demir, konuya ilişkin TRT Haber'e yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;

Yakın zaman dedik. Madem pistte koşmaya başladılar şöyle olabilir, pistte koşarken bakarsınız birden gerekli hıza erişti ve uçtu bunu görebiliriz. Maden koşuyor uçması da yakındır. Bu ay duyacağınız bir ses ANKA-3 olabilir.

İnsansız Savaş Uçağı ANKA-3

ANKA-3', 44 bin fite kadar çıkıp, 40 bin fitte de görev yapabilecek.

Uçak 0,7 mach gibi yüksek süratlere ulaşacak.

"Radar görünürlüğünün düşük olması uzun mesafelerde yüksek faydalı yük kapasitesi ve yüksek hızlarda görev yapabilme yeteneği kazandırıyor.

ANKA-3 Milli Muharip Uçak, HÜRJET, F-16 gibi insanlı sistemlerle ortak operasyonlarda kullanılabilecek.

ANKA-3'ün silahları

ANKA-3'te birisi gövde altı merkez, ikisi dahili ve kanat altlarında ikişer olmak üzere toplam 7 silah istasyonu bulunuyor.

Gövde içindeki dahili istasyonun yetenekleri çok büyük olacak. Şu ana kadar Türkiye'de geliştirilmiş bütün mühimmatları bu sistem içinde taşıyabilir durumda. Dahili silah istasyonu Mark 83 sınıfı silahlardan birer adet taşıyabiliyor ya da hacmine göre çok daha fazla sayıda daha küçük mühimmat taşıyabiliyor. Kanat altındaki ilk büyük istasyonda SOM-J, yine Mark 83 sınıfı silahlar taşınabiliyor. Daha altındakiler kesinlikle taşınabiliyor. Kanat dışı istasyonlarda da nispeten küçük silahlar taşınabiliyor.

Süper Şimşek geliyor

ANKA-3'ün kanat altlarına konumlandırılan yüksek hızlı hedef uçak Şimşek'in yeni versiyonu olacak. Ortaya çıkan platforma "Süper Şimşek" ismi verildi. Süper Şimşek havadan yere, havadan havaya taarruz görevleri yapabilecek, üzerine kendi kapasitesi dahilinde elektronik harp sistemleri takılıp yerdeki düşman sistemlerinin tespiti, bunların baskılanması gibi görevleri gerçekleştirebilecek. En son versiyonlarından birinde seyir füzesine kadar ulaşabilecek bir yelpazede bu hava aracı da kullanılacak. 700 kilometrenin üzerinde menzil bekleniyor. (TRT Haber)

Milli Muharip Uçak'tan sonra HÜRJET de piste çıktı

 

Heyecanlandıran görüntüler: Görünmez uçak teknolojisi ANKA-3

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan01 Mayıs 2023 23:41

    sayın kılıçdaroglu iktidarında tum iha,siha uçaklar,gemiler,ve tum silah sisemleri durdurulacak zira bunlar pkk ve ypg ye zarar veryor.sana söz yine bahar gelicek herşey guzel olucak.ulkenin bölunmesi ve eyalet sistemi için oylar ataturkçu millet ittifakına.

  • mustafa01 Mayıs 2023 21:20

    seçim yaklaşıyor ya duyurmayacağınız yalan yok pardon atmayacağınız yalan yok.....

  • ZALIM ÇILPIRT01 Mayıs 2023 17:33

    Seçimlerden önce açıklanır ise iktidara en az % 2 oy kazandırır.

  • Koala01 Mayıs 2023 21:27

    Yerli patates , sogan uretebilseniz, digerlerine de inanacak halk da. Siz once depreme dayanakli 3 katli bina yapmayi becerin de, ayda üssümüz olmasa da olur

  • Utla01 Mayıs 2023 16:49

    Yine gaz cikaracaklar anlasilan

  • NUSRET ALİBEYSOY01 Mayıs 2023 17:33

    Bu çağda böyle zihniyetler olması fosil ve çürümüş zihniyetler kendi kendilerini resmen rezil ve hüsran etmişlerdir.

  • Mucise Reis : )01 Mayıs 2023 16:38

    Bu ülke nasıl bir üst lige çıkacak muhalefetin neden böyle vizyon ve projeleri yoktur.Sürekli güzel olan şeyleri yıkmak yakmak parçalamak üzerine söylemlerde bulunuyorlar Siyasetlerini soğan patates et ve üç beş bin lira maaş üzerine kurarlar anlamak mümkün değil. Şu ana kadar yaşadıklarımız ve söylenenleri analiz edildiğinde sanki bu hükümet seçimleri kayıp eder ise tüm silah sanayi ve otomotiv sanayi ile tüm hassas sanayileri emperyalist dostlarının baskıları kapatacaklar ve özertlik savsatası altında da ülke parçalatacaklar yorumları bizleri endişe etmekteyiz. Durmak yok yola devam.