E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Bankası'ndan korona virüs tedbirleri---

İş Bankası'ndan korona virüs tedbirleri

İş Bankası'ndan korona virüs tedbirleri
23 Mart 2020 - 12:21 borsagundem.com

İş Bankası da korona virüs salgınına karşı finansal istikrar önlemlerini açıkladı.

Türkiye İş Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik destek paketini devreye aldı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka Türkiye'de de yayılım gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgını nedeniyle devreye aldığı ekonomiye destek paketini açıkladı.

Müşterilerin 30 Nisan'a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara/faiz/taksit ödemelerinin ilave bir koşul aranmaksızın 30 Haziran'a kadar ötelenmesine imkan verilecek.

Salgın sebebiyle mali bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörleri olmak üzere sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli tüm destek verilecek.

KOBİ'lerin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ilave limit için de azami çaba gösterilecek.

Albayrak: Tedbirlere özel bankalar da eşlik edecektir

Maaş anlaşmalı olsun olmasın banka müşterilerinin gelecek 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.

Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar (karttan karta havale dahil) hiçbir banka müşterisinden ücret alınmayacak.

Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek. POS ve Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) ücretleri 3 ay boyunca ötelenecek.

Bireysel müşterilere, tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek. 

İş Bankası, bu tedbirler manzumesi ile sınırlı olmamak ve başta işini kaybeden vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar olmak üzere, "Türkiye’nin Bankası" olarak ülkenin içine girdiği zorlukları aşmak için yapıcı ve çözümcü anlayışını bugüne kadar olduğu gibi sürdürerek her türlü ilave tedbiri alacak.

VakıfBank’tan ekonomiye 9 maddelik destek paketi

Ziraat Bankası'ndan ödenemeyen kredilere erteleme

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selcuk23 Mart 2020 16:56

    Vallahı bu zamanda insan orum yamaya dahi korkar oldum bir fikrim var idi ama..

  • Selahattin abi23 Mart 2020 13:56

    Gereksiz tartışma yapmayalım.Atatürk'ün büyüklüğü için bu tür haberlere ihtiyaç yok. Eğer onun izinden gidilmiş olsaydı yani bilim ve bilgiye yatırım yapılsaydı bugün Türkiye kendi ilacını kendi aşısını üreten ve ekonomik gücü ile insanlarını bu krizlerden koruyacak ekonomik paketlerini hayata geçirebilirdi. Fransa örneği gibi ''Kriz paketi'' 

  • Act23 Mart 2020 12:43

    MB getekirse para basıp erteleme yapan bankalara 3 -6 ay vadeli sıfır faizli likidite sağlamalı. Daha sonra piyasadaki fazla likidite faiz artırımıyla geri çekilir. Şu dönem kitaptan değil akıldan gidilecek ezberlenmiş herşey çöptür. Otomatik pilot zamanı değil. Faiz indirme yükseltme likidite sağlama çekme her zaman her saat her gün olabilecek dönemler.

  • ekonomist/stratejist23 Mart 2020 12:34

    Atatürk sen nasıl büyük lidersin ki halen bile senin adın bile yetiyor. Çinliler 2 milyon kiti ücretsiz vermiş çünkü Atatürk zamanında bize çok yardım etti demişler. Başkomutan Mareşal Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok büyüksün çok. Seni kalbimizden söküp atamazlar daima izindeyiz.

  • AhmetK23 Mart 2020 15:34

    Ak partı iktidarını eleştirip 1940 lardan bahseden tipler, askerı, teknık, tıbbi ve tarımsal gelişmeleri biraz arastırıp yazın bu yazılarınızı. Hayatınız histerık ve yalan dolu gazete, kanallar oldıgundan internetı bilimsel olarak kullanamıyorsunuz. En basitı, şiödi siz saman ithal edilir yazarsınız, ana tuketım kaynagınız oldugundan tabi. Yerli tohum uretım miktarını arastırın en azından mesela. 20 yıl once ve gecen yıl için. Cehaletını kabul etmeyen histerik cahiller sürüsü sizi..

  • ek23 Mart 2020 14:39

    Türkiye 1948 de aşı üretim tesisi kuruyor. çin 1940 larda kolera salgını yaşıyor. ATatürk emri ile kurulan bu ilk aşı üreten, araştırmadı kurumumuz, çin için karşılıksız aşı gödneriyor. formüller ve bilgiler paylaşıyor. BEDAVA. çin ozaman bu konuda zır cahil.... derken 2011 yılında bu kurum AKEPE DÖNEMİNDE kapanıyor. Çin o gune atıfta bulunuyor TÜRKİYEYE GELEN 2 MİLYON kit ücretsiz geliyor. Hibe, bedelini Atatürk ödedi diyor. NOT: ÇİNDEN  AYNI ÜRÜNLERİ KENDİDE KULLANIYOR, Para verene veremiyoruz, kendimize lazım diyor. ATATÜRK bir adım atmış, meyvasını 2020 de biz yiyoruz... şimdikiler sabah adıma tıyor, akşam başka adım, 1 hafta sonra bambaşka. demekk, LİDERLİK  BÜYÜK BİŞE

  • Misafir 23 Mart 2020 13:31

    İşbanlası kimin altınlarıyla kurulmuş onu Bi araştır kimse babasının hayrına vermiyor

  • Yalan bilgiye ihtiyaç yok23 Mart 2020 13:08

    Atatürk'ün böyle fısıltı gazetesinden fırlamış yalan haberlere ve bilgilere ihtiyacı yok. Zarar veriyorsunuz. Aklınızı kullanın.

  • Atatürk büyük liderde sen küçüksün23 Mart 2020 13:05

    2 milyon kitin ücretsiz verildiği bilginin kaynağını yazsana