E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere’de güneş paneli kurulumları %70 arttı---

İngiltere’de güneş paneli kurulumları %70 arttı

İngiltere’de güneş paneli kurulumları %70 arttı
23 Mart 2022 - 15:39 borsagundem.com

Geçen yıl 60.000'den fazla eve güneş panelleri takıldı. Artan enerji maliyetleri karşısında haneler için enerji faturaların yılda 330 sterlin düştü

Artan enerji ve petrol fiyatları karışışında alternatif enerji kaynaklarına yönelim arttı. Kömürden enerji üretimi, nükleer enerji gibi geleneksel üretim yöntemlerine yöneliş hızlanırken hane halkı da kendi çapında çözümler üretiyor.

Sektör rakamlarına göre, İngiltere’de 60.000'den fazla eve monte edilen güneş paneli kurulumları son bir yılda yüzde 70 oranında arttı.

Çok fazla güneş görmeseler de paneller, güneş tarafından üretilen enerjiyi kullanan evlerin elektik faturası yıllık 330 sterlin geriledi.

Bu arada paneller, hanelerin fazla enerjiyi şebekeye geri satmalarına da izin veriyor.

Mikrojenerasyon Sertifikasyon verilerine göre, güneş paneli sahipleri artık ulusal şebekeye güç sağlamak için her yıl yaklaşık 106 milyon sterlin değerinde enerji üretiyor.

Ancak en önemli sorun şebekeler bu enerji mevcut fiyatların çok altında bir rakamdan satın alıyor.

Güneş paneli fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar ev çatısına yapılacak bir yatırımın 4.500-5.000 sterlin arasında olacağını bunun da 9-10 yıl arasında kendisin amorti edeceğini belirtiyor.

Rüzgar ve güneş enerjisine 5 milyar dolarlık yatırım

 

Türkiye güneş enerjisi kurulu gücünde Avrupa'da 8.sırada

 

Çin'in güneş enerjisi kapasitesi artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uymaz23 Mart 2022 23:57

    Bizim mimari dikey uygulanamaz ancak birseysel villa tipi evlerde veya geniş bahçesi olanlarda yapılabilir ince belli 10 katlı apartmanlarda imkansız.

  • Pala23 Mart 2022 22:36

    Aynı evde 10 yıl oturmanın garantisi yok, o kadar yatırım yapıp beklemek zor

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Mart 2022 22:10

    ülkemizde yenilebilir enerjiye acilen önem verilmeli tüm kdv ve vergiler bu tür işlemlerde kalkmalı devlet tüm kamu kurumlarının tüm fabrikalarının çatılarına zorunlu kılmalıdır.

  • Mucise Reis ;)23 Mart 2022 16:49

    Rusya baskısı avrupada bu alanda arge oluşturuyor. o bakımdan daha fazla arge ve verim elde edilecek urunler icat olacak. Ki Türkiye bu alanda cennet gibi arazileri var. Am aproje plan yok. bir kuruyorsun 10 yıl 15 yıl sonra bedavaya gelıyor. düşünün oluşan enerjı bağımsızlıgını... Cari açık her yıl kapanmaya başlıyor. bu alanda ünviersiteler ar-ge kurumlarımız ile ortak buyuk gelişimlere kafa yormalı. Tabi kara yoracakalr silsileleri açıp hak ettikleri yere gelebiliyorse :D heryer siyaset kokuyor atamalarda, kurumlarda, başarılılar değil, tepede başarısız kalanların yönlendirmesi ile kurumlar takoz gibi oldu. iş yapamayan, koltuk gidecek diye iş yapacak kadroları her alanda dağıtıyor. aman bensen zekiler buyumesın şutlayayaım.  boynuz kulağı geçsin gibi bir destek yok malesef.

  • pazarci23 Mart 2022 16:26

    hanelerin fazla enerjiyi şebekeye geri satmalarına da izin veriyor.TC gibi bir cografyada,niye bizde olmuyor?maalesef hizmette/ulkenin kalkinmasinda/insanlarin refahinda coook geriyiz