Yazdır

İngiltere’de güneş paneli kurulumları %70 arttı

Tarih: 23 Mart 2022 - 15:39

Geçen yıl 60.000'den fazla eve güneş panelleri takıldı. Artan enerji maliyetleri karşısında haneler için enerji faturaların yılda 330 sterlin düştü

Artan enerji ve petrol fiyatları karışışında alternatif enerji kaynaklarına yönelim arttı. Kömürden enerji üretimi, nükleer enerji gibi geleneksel üretim yöntemlerine yöneliş hızlanırken hane halkı da kendi çapında çözümler üretiyor.

Sektör rakamlarına göre, İngiltere’de 60.000'den fazla eve monte edilen güneş paneli kurulumları son bir yılda yüzde 70 oranında arttı.

Çok fazla güneş görmeseler de paneller, güneş tarafından üretilen enerjiyi kullanan evlerin elektik faturası yıllık 330 sterlin geriledi.

Bu arada paneller, hanelerin fazla enerjiyi şebekeye geri satmalarına da izin veriyor.

Mikrojenerasyon Sertifikasyon verilerine göre, güneş paneli sahipleri artık ulusal şebekeye güç sağlamak için her yıl yaklaşık 106 milyon sterlin değerinde enerji üretiyor.

Ancak en önemli sorun şebekeler bu enerji mevcut fiyatların çok altında bir rakamdan satın alıyor.

Güneş paneli fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar ev çatısına yapılacak bir yatırımın 4.500-5.000 sterlin arasında olacağını bunun da 9-10 yıl arasında kendisin amorti edeceğini belirtiyor.

Rüzgar ve güneş enerjisine 5 milyar dolarlık yatırım

 

Türkiye güneş enerjisi kurulu gücünde Avrupa'da 8.sırada

 

Çin'in güneş enerjisi kapasitesi artıyor

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/ingilterede-gunes-paneli-kurulumlari-70-artti-1651061