E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF gelişen piyasaları uyardı---

IMF gelişen piyasaları uyardı

IMF gelişen piyasaları uyardı
29 Ocak 2014 - 08:43 borsagundem.com

IMF, gelişen piyasaları enflasyona karşı harekete geçmeleri konusunda uyardı

IMF'nin üst düzey bir yetkilisi dün yaptığı açıklamada gelişmekte olan piyasaların güçlenen enflasyonu evcil hale getirmek için hareket geçmesi gerektiğini ancak henüz endişe edilecek durumda olunmadığını söyledi. 
IMF'nin üst düzey mali danışmanı José Viñals, Gelişmekte olan piyasalarda bir haftadır yaşanan sert satışların sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu bir panik durumu değildir. Bu kendine özgü unsurları olan bir durumdur. Buna yerel düzeyde yaşanan karmaşalar ve uluslararası ortamdaki ters rüzgarlar neden olmuştur" ifadelerini kullandı.  

Viñals konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Pek çok gelişmekte olan ekonomi yatırımcıların artan karamsarlığı nedeniyle acı çekiyor. Ancak, Arjantin,
Türkiye, Ukrayna ve Güney Afrika bu acıyı en derinden hisseden ülkeler oldu. Zira yatırımcılar, otoritelerin
artan siyasi ve ekonomik karmaşayı önleyebileceği konusunda karamsarlar. Yerel para birimlerinde yaşanan kayıplar pek çok ekonomide riskleri artırdı. 
Gelişmekte olan piyasalarda yetkililer enflasyonun kontrol altında olduğunu mümkün olan en kısa sürede gösterecek bir şekilde acilen harekete geçmeli. Uluslararası yatırımcıların güvenini geri kazanmak çok önemli"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)