E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİMB'den ekonomik şoklara dayanıklıyız mesajı---

İMB'den ekonomik şoklara dayanıklıyız mesajı

İMB'den ekonomik şoklara dayanıklıyız mesajı
19 Nisan 2016 - 21:03 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası (İMB) Başkanı Mark Carney, bankanın ekonomik şokları yatıştırabilecek araçlara sahip olduğunu belirtti

İngiltere Merkez Bankası (İMB) Başkanı Mark Carney, bankanın ekonomik şokları yatıştırabilecek araçlara sahip olduğunu belirtti.

İngiltere Parlamentosu’nda Ekonomi Komitesi üyelerinin sorularını cevaplayan Carney, İngiliz ekonomisinin ve finans sisteminin dirençli olduğunu vurgulayarak, “İngiltere Merkez Bankasının ekonomik şokları yatıştıracak araçları var” ifadesini kullandı.

Carney, İngiltere Hazine Bakanlığı tarafından dün açıklanan ve Maliye Bakanı George Osborne tarafından kamuoyu ile paylaşılan AB referandum değerlendirme raporunda İngiltere Merkez Bankasının herhangi bir katkısının olmadığını söyledi.

Carney, “İngiltere Merkez Bankası bu zamana kadar AB referandumunun ekonomik yansımasına ilişkin toplu bir değerlendirme yapmadı ve yapmayacak" dedi.

İngiltere’de 23 Haziran’da yapılacak AB referandumuna ilişkin ekonomik risklerin söz konusu olduğunu belirten Carney, “Analizler, AB üyeliğinin ülkeler arasındaki ticari akışı olumlu yönde etkilediğini gösteriyor" dedi.

Carney, “Referanduma dair baskıların finansal istikrara ilişkin kırılganlıkları artırma potansiyeli var. AB referandum oylamasıyla ilişkili finansal istikrar riskleri söz konusu" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, dün yaptığı açıklamada ülkesinin Avrupa Birliği’nden ayrılması halinde “kalıcı olarak fakirleşebileceği” uyarısında bulunmuştu.

Osborne, İngiliz The Times gazetesinde yayımlanan makalesinde, Hazine Bakanlığının yaptığı araştırmaya göre ülkenin birlikten ayrılması durumunda ekonominin 2030 yılına kadar yüzde 6 oranında daralabileceğini belirtmişti.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron, Brüksel ile yürüttüğü yeniden müzakerelerde istediğini kopardığını ve ülkesinin 28 üyeli birlikte kalması gerektiğini savunuyor.

Cameron, bir milletvekilinin parlamentoda kendisine yönelttiği, "İngiliz halkı AB'den çıkılması yönünde oy kullanırsa istifa edecek misiniz?" sorusuna, "Hayır" yanıtını vermişti.

Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran'da yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)