E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHSBC: TCMB'deki görev değişikliği sonrası politika değişikliği beklemiyoruz---

HSBC: TCMB'deki görev değişikliği sonrası politika değişikliği beklemiyoruz

HSBC: TCMB'deki görev değişikliği sonrası politika değişikliği beklemiyoruz
03 Şubat 2024 - 20:33 borsagundem.com

HSBC, TCMB’deki görev değişikliği sonrası para politikasında bir değişiklik beklemediklerini ifade etti.

HSBC, TCMB Başkanlığına Fatih Karahan’ın getirilmesi üzerine yayımladığı notta, başkanlık değişiminin para politikası üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmasını beklemediklerini belirtti.

HSBC ekonomistlerinden Melis Metiner, “Yeni merkez bankası başkanı, aynı politika” başlıklı kaleme aldığı notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesi ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan’ın getirilmesinin para politikası üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Başkanlık değişiminin para politikası üzerinde değişikliğine yol açmasını beklemediklerini söyleyen HSBC, TCMB’nin sıkılaştırma sürecinin geçen ay sona erdiğini düşündüklerini ve bu yıl boyunca politika faizinin sabit kalmasını beklediklerini kaydetti.

Yayımlanan notta, HSBC’nin Türkiye'nin enflasyon görünümüne ilişkin riskleri görmeye devam ettiği ve manşet enflasyonun bu yıl sonuna kadar TCMB'nin yüzde 36'lık tahmininin üzerinde yüzde 45'e kadar ılımlı bir seviyeye gelmesini öngördüğü belirtildi.

TCMB’nin yeni enflasyon raporunu 8 Şubat'ta yayınlayacağı hatırlatılan notta, “Yıl sonu tahmininin yukarı yönlü revize edilebileceğini düşünüyoruz. Yakın vadede piyasaların odak noktası, makro ihtiyati politika çabaları, likidite önlemleri veya potansiyel mali sıkılaştırma da dahil olmak üzere politika yapıcıların uygulamaya koyduğu diğer sıkılaştırma önlemleri olacak” ifadeleri yer aldı.

JPMorgan: TCMB'deki görev değişikliğini olumlu buluyoruz

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

 

TCMB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama

 

Bakan Şimşek'ten yeni Merkez Bankası Başkanı için değerlendirme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)