E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTCMB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama---

TCMB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama

TCMB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama
02 Şubat 2024 - 22:20 borsagundem.com

Şimşek, MB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası "Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa kararı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı

Şimşek açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" ifadelerini kullandı.

"ÖNERİM DOĞRULTUSUNDA..."

Şimşek'in açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer aldı:

Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı03 Şubat 2024 01:07

    savurganlıktan kaçınmaktan başka yolumuz yok vekil sayısı yarıya düşmeli ,muhtarlık kalkmalı .fuzili kadrolar kapanmalı ,makam aracı saltanatına son verilmeli .

  • FİNANS DÜNYASI03 Şubat 2024 17:41

    650 milletvekiline ne gerek var 200 tane olsa yeter bunların danışmanları otomobil  sekterleri danışmanları söfürleri güvenlik görevlileri adete bir fabrikadan fazla adam çalışıyor ve yattıkları yerde trilyonlarca her ay masraf var.sonra onlarca yerden maaş alanlar var hangi yerden maaşı yüksek ise o maaşını alsın diğerini hazine el koysun.sonra milyonlaraca insan boşanıp dini nikahla aynı evde yaşayıp devletten maaş alıyorlar imiş sonra muhtarlar ne yapıyor acilen kaldırılsın.

  • azmi03 Şubat 2024 16:17

    Diyanete bütçeden verilen pay azaltılmalı , camilerin masrafları cemaat tarafından karşılanmalı , kamunun tümünde tasarruf yapılmalı ve artan para ücretlere , maaşlara , emeklilere verilmeli. Alım gücü yükseltilmeli...

  • Ayse 03 Şubat 2024 11:29

    Kardesım dogru muhtar kaldırın milletvekilleri maas ögretmen maas olsun emekli milletvekilleri maas iptal olsun huzur hakları iptal yerde maas iptal birde degerli bakanm dolar 10 TL yapın