E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetlerinden yılın en yüksek çıkışı---

Hisse senetlerinden yılın en yüksek çıkışı

Hisse senetlerinden yılın en yüksek çıkışı
26 Eylül 2023 - 12:30 borsagundem.com

Yatırımcılar geçen hafta hisse senetlerinden 19 milyar dolar çekti. Bu, tüm yılın en yüksek çıkışı anlamına geliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalardan çıkış sürüyor. Yatırımcılar, hisse senetlerinde riskin giderek artmasıyla yatırımlarını daha güvenli limanlara kaydırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar geçen hafta hisse senetlerinden yaklaşık 19 milyar dolar çekerek artan tahvil getirileri ve Fed endişeleri arasında tüm yılın en yüksek çıkışını gerçekleştirdi.

Rekor çıkış

Markets Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Bank of America'ya göre, piyasaların faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceği ihtimalini değerlendirmesiyle hisse senetlerinden yatırımcı çıkışı geçen hafta tüm yıl boyunca görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Bank of America verilerine göre hisse senetlerinde geçen hafta 18,96 milyar dolarlık çıkış görüldü. Bu, Aralık 2022'den bu yana kaydedilen en büyük haftalık çıkışa karşılık geliyor.

Çıkışlar, Fed'in geçen hafta gerçekleştirdiği politika toplantısı sonrası hızlandı. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Fed'in faiz oranlarını piyasaların beklediğinden daha uzun süre yüksek tutabileceği konusunda uyardı. Powell'ın açıklamalarından kısa bir süre sonra tahvil getirileri yükseldi ve 10 yıllık Hazine tahvili getirisi yüzde 4,49 ile 2007 yılından bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Bu arada 2 yıllık Hazine tahvili getirisi de 2006 yılından bu yana en yüksek seviyesine sıçradı.

2023 yılının ikinci sürprizi

Analistler, uzun vadede daha yüksek faiz rejiminin hisse senetleri için sorun anlamına geldiğini ve faiz oranları yüksek kaldığı sürece piyasanın zorlu bir 2024'e doğru gidebileceğini söylüyor. Bank of America stratejisti Michael Hartnett, “2023’ün ilk yarısındaki ilk sürpriz 'resesyonun olmaması’ydı. 2023'ün ikinci yarısındaki sürprizin ise ‘uzun süre daha yüksek oranlar’ ve daha sıkı finansal koşullar olduğu görülüyor” diyor.

Hartnett, yüksek faiz oranlarının ‘sert iniş’ riskinin yanı sıra piyasalarda yüksek oynaklık riskini de artırdığı konusunda uyarıyor. Hartnett ayrıca, bankanın bu yıl artık temel senaryo olarak bir resesyon görmemesine rağmen, ekonominin sert bir inişe doğru gittiğine dair işaretlerin 2024 için ‘sıraya girdiğini’ söylüyor.

Tahvil piyasasının kötü şöhretli resesyon sinyali olan 2-10 Hazine getiri eğrisi de, geçen hafta 110 baz puan daha dikleşti. Bank of America verilerine göre işsizlik oranı yüzde 3,8'e yükselirken, kişisel tasarruf oranı da yüzde 4-5 arasında arttı.

Hisse senedi fonlarından 16.9 milyar dolarlık kaçış

 

Hisse senedi yatırımcılarının yükseliş hissiyatı zirvede

 

Hisse senedi fonlarına sermaye girişi 18 ayın zirvesinde

 

Hisse senedi piyasaları üç koldan tehdit altında

 

JPMorgan: ABD hisse senedi değerlemeleri risk altında

 

Hisse senedi piyasalarını düşüş korkusu sardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)