E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHermes ve Louis Vuitton hisseleri ürünleri kadar popüler---

Hermes ve Louis Vuitton hisseleri ürünleri kadar popüler

Hermes ve Louis Vuitton hisseleri ürünleri kadar popüler
07 Mart 2021 - 15:22 borsagundem.com

Borsaya yeni giren ve aplikasyonlar aracılığı ile alım/satım yapan bireysel yatırımlar arasında bildiğin ürünlerin hissesini al trendi popüler markaların hisselerini almayı moda hale getiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalardaki yükselişte etkili olan yeni yatırıcımcılar bazı hisselerde sert hareketlerin yaşanmasına neden oluyor. Borsaya yeni giren yatırımcılar hissenin mali yapısından çok fiyatıyla ilgileniyor. GameStop hisselerinde yaşanan sert fiyat harekeleri sonrası küçük yatırımcılar gruplar haline gelerek güç oluşturmaya başladı. Birçoğu, Robinhood gibi çevrimiçi aracıları kullanarak, önerilen hisseler alıyor. Borsaya yeni başlayanlar, genellikle Amerikalı yatırımcı Peter Lynch tarafından popüler hale getirilen bir yatırım stratejisini tercih ediyor. Peter Lynch'ın yatırım stratejisi: "Bildiklerinizi alın.”
Bay Lynch, 1970'lerde Hanes'e, karısı plastik, yumurta şeklinde bir kapsülde satılan marketteki temel ürün olan L’eggs külotlu çorapını sevdiği için yatırım yapmıştı.

Son dönemde yatırımcılar sevgiler günü, Noel başta olmak üzere önemli günlerde hediye olarak lüks markanın ürünleri yerine hisselerini alıyor. Bu furya ABD borsalarında hızla yayılıyor. 
Günümüzün moda anlayışına sahip yatırımcılar, Hermès, VF Corporation (Supreme'in sahibi) ve Louis Vuitton ve Celine gibi markaların ana şirketi olan LVMH dahil olmak üzere yüksek kaliteli perakende hisse senetlerini alıyor.

Bay Jordan, tüketiciye dönük gösterişli bir hisse senedinin çekiciliğini fark eden ilk kişi değildi. Kanye West, Apple, Netflix ve Disney hisselerini Kim Kardashian'a verdiğinde de çok haber yapılmıştı. 31 yaşındaki sanatçı ve Dallas merkezli YouTuber olan Coop DaTrille, Planet Earth'te yatırım yapan bir podcast dinledikten sonra 2019'da kız arkadaşına Noel hediyesi için LVMH hissesi satın aldı. Hediye onu diğer moda şirketlerine yatırım yapmaya teşvik etti. Bay DaTrille bunu bir paradigma değişimi olarak görüyor. 

Moda tutkunlarının markalar hakkında sevdikleri şeyler-tasarım, kalite, heyecan- ancak bunlar her zaman şirketin borsadaki değerine yansıyacağı anlamına gelmiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)