E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHer türlü mikrop köpek yiyen Çinliler'den çıkıyor---

Her türlü mikrop köpek yiyen Çinliler'den çıkıyor

Her türlü mikrop köpek yiyen Çinliler'den çıkıyor
03 Aralık 2020 - 10:12 borsagundem.com

Çin'de bir mezbahada, çalıntı olduğu düşünülen 40 köpek bulundu. İnsan hakları savunucuları, köpeklerin öldürülerek ‘sosis' yapılacağını ifade etti

Çin’in Siçuan eyaletindeki Leshan kentine bağlı Huilong köyünde yasadışı bir mezbahada, öldürülmek üzere bekleyen 40 köpek bulundu.

İnsan hakları savunucuları, köpeklerin öldürülerek ‘sosis’ yapılacağını belirtti. Kafeslerde tutulan labrador ve golden retriever cinsi köpeklerin çalıntı oldukları ifade edildi. 

İşletme sahiplerinin, müşterileri aramak için Çin mesajlaşma uygulaması WeChat'te canlı köpeklerin fotoğraflarını paylaştıkları iddia ediliyor. Müşterilerin ise fotoğraflara göz atarak köpekleri seçerek öldürülmesini ve sosis haline getirilmesini isteyebildiği öğrenildi.

Koza Altın’dan yeni bir üretim hamlesi

Enflasyon beklentileri aştı

Borsa İstanbul'da temkinli açılış

Yükselişler kâr satışı fırsatı olarak kullanılabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello03 Aralık 2020 19:02

    Burdada at ,eşşek eti yedirmiyorlar mi belki kedi köpekte vardır.

  • Mucise Reis ;)03 Aralık 2020 10:22

    Geçmişte kıtlıkdan ve açlıkdan ölen bir millet. Çinliler ölmemek için savaş yıllarında, her türlü hayvanı yediler... Ölmemek için yenen bu hayvanlar, ensiller sonrası birer yemek kültürüne döndü. Hala aynı kültürü sürdürüyorlar. Bazı şehirlerinde özel farklı hayvanlar yetiştiriliyor. Çin devleti, engellemeye çalışsa da tamamen kotrol edemedi. Resmi olarak açık olan bu tip firmalar, hala zenginlere mutfak kültürüne hitap ediyor. Çinlile riçin olağan ve normal durum bu. Çin devleti yavaş yavaş havşi ve yaban hayvanşarını ve çiftliklerini kapatıyor. ama bu süreç baya uzun olacak. Kültür değişimi yılları alan bir durum sonuçta