E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYükselişler kâr satışı fırsatı olarak kullanılabilir---

Yükselişler kâr satışı fırsatı olarak kullanılabilir

Yükselişler kâr satışı fırsatı olarak kullanılabilir
03 Aralık 2020 - 09:40 borsagundem.com

Şeker Yatırım: Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz.

"Güne yatay eğilimle başlangıç yapan ve tepki yükselişini devam  ettiren BIST-100 endeksi günün ikinci yarısında artan satışlarla  kazançlarının büyük kısmını geri vererek günü %0,02 yükselişle 1.325,49’dan kapatırken bankacılık endeksi %0,6 düşüşle negatif  ayrıştı.

Genellikle kar satışları düşüş trendinde olan yurtdışı  borsalarda günü yataya yakın karışık görünümle kapattı. TL ise günü  yatay eğilimle tamamladı. Kasım ayındaki güçlü yükseliş sonrası bu  eğilimi devam etse yükselişlerin kısa vadede kar satışı fırsatı olarak  değerlendirilmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak, global tarafta  risk iştahının kuvvetli olması ve yabancı alımlarının devam etmesi  durumunda endekste kar satışlarının sınırlı kalmasına ve yükseliş  eğiliminin korunması beklenir. Kısa vadede önemli beklentilerin  aşılması nedeniyle BIST’in yurtdışı ile daha yüksek korelasyonla  hareket etmesi beklenmektedir. CDS’ler 378 seviyelerinde ve son bir  haftadır sakin seyir izliyor. VIX endeksi ise 21 seviyelerinde ve kısa  vadeli dip seviyelerinde seyrederken, teknik olarak endekste sınırlı  yükseliş eğilimi oluşabilir. Buda ABD borsalarında sınırlı bir  volatilite artışı oluşabileceğine işaret ediyor.

Enflasyonu beklerken dolar ve euro güne nasıl başladı

ENFLASYON VERİSİ VE KUR

Bugün yurtiçinde TÜFE  enflasyon verisi takip edilecek. Ortalama beklenti aylık %1,00’lik  artış yönündedir. Beklentilerden düşük bir veri kurlarda gerilemeye  neden olabileceği gibi yüksek bir veri bir miktar yükselişe neden  olabilir. Yurtdışında ise ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı  başvuruları ve ISM hizmet endeksi günün önemli verileri olacak. BIST  kapanışına göre ABD vadeli endeksleri hafif artıda seyir izlerken,

Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim var. Endeksin güne hafif  pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin kar satışı  fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz. 

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI

Dün 7,8314-7,8581 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki gün  sonuna göre % 0,01 oranında değer kaybederek gün sonunu, 7,8555  seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,24 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün, % 12,39-%12,61 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 28 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye  olan % 12,61’den günü tamamladı." (Şeker Yatırım)

Günün önemli şirket haberleri 03/12/2020

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)