E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHepsi kaçtı, Mehmetçik savaşıyor...---

Hepsi kaçtı, Mehmetçik savaşıyor...

Hepsi kaçtı, Mehmetçik savaşıyor...
24 Aralık 2016 - 09:39 borsagundem.com

Mehmetçik DEAŞ’a Bab’ı dar ederken, terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen koalisyon ülkeleri ise kayıplara karıştı. Harekâta başta ABD olmak üzere hiçbir ülke destek vermedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 122. gün geride bırakılırken, zorlu Bab operasyonunda sona yaklaşıldı. Türk askeri, ölüm kalım mücadelesi verdiği Bab'da, 'müttefikleriyle' birlikte dahil olduğu DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyon güçlerinden hiçbir destek görmedi. Terör örgütü DEAŞ'a karşı yalnız bir mücadele yürütmek zorunda kalan TSK, dün harekata ilişkin yapılan bilgilendirmede bu duruma işaret etti. TSK açıklamasında, “Koalisyon Güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir" denildi. Bab operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyondan hiçbir ülke destek vermezken, Türkiye'nin 'müttefiki' bu ülkeler cepheyi sadece izlemekle yetindi.
DESTEK DEĞİL KÖSTEK
Bab'da Türkiye'yi yalnız bırakan koalisyon ülkeleri, diğer cephelerde verdikleri kararlarla DEAŞ'a adeta payanda oldu. ABD'nin PKK/PYD ile birlikte yapacağını ilan ettiği Rakka operasyonunu sürekli ertelemesi, buradaki DEAŞ'lı teröristlerin Bab'a gelip Mehmetçiğe karşı direnişi artırmasıyla sonuçlandı. ABD sadece Rakka'yı değil, İran destekli gruplar, PKK ve Irak ordusuyla giriştiği Musul harekâtını da durdurdu. Bundan yararlanan DEAŞ, çok sayıda militanını, yolları açık durumda olan Musul batısından Suriye'ye taşıdı.

ÖRGÜTE YOL AÇTILAR
Çok sayıda DEAŞ'lı teröristin gerek Musul'dan gerekse Rakka'dan Tapka Barajı'nı kullanarak yaklaşık 80 kilometrelik bir yolu elini kolunu sallayarak nasıl geldiği, Rakka'yı istediklerinde vuran ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bunu nasıl görmediği, silah ve mühimmatı nedense bir türlü tükenmeyen DEAŞ'ın ikmal sistemini nasıl tamamladığı, müttefiklerinin Türkiye'nin 16 şehit verdiği Bab'da neden yalnız bırakıldığı sorgulanıyor. DEAŞ'a büyük bir darbe indirecek operasyonda DEAŞ'la mücadele ettiğini savunan ülkelerin hiçbir şekilde yer almaması, “Hepsi kaçtı" dedirtiyor. DEAŞ'la mücadele koalisyonunda ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya, Kanada, Belçika, Danimarka ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu 13 ülke yer alıyor.
322 DEAŞ'LI ETKİSİZ
Öte yandan Bab'da son 2 günde öldürülen DEAŞ'lı terörist sayısı 322'ye ulaştı. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında yabancıların da bulunduğu öğrenildi. Terörist örgüt DEAŞ, militanlarına 'Kıyamet Savaşı'nın yaşanacağı yer olarak Bab'ı işaret ediyor.
PKK'ya İHA'yı kim verdi?
Dün El Bab'da yaşanan çatışmalarda Mehmetçik, buradan sonra sıranın Münbiç'e gelmesini bekleyen PYD/PKK'ya ait bir insansız hava aracı (İHA) ele geçirildi. Sözkonusu İHA'nın terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirtiliyor. Bu durum, PKK'nın Suriye'deki ortağı ABD'nin, Bab'daki TSK operasyonunu terör örgütü vasıtasıyla yakın takibe aldığını ortaya koydu.
Liderleri havaya uçtu
TSK, Suriye'nin Bab ilçesinde dün, 2'si çatışmalarda 22'si hava harekatlarında olmak üzere toplam 24 DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Dün akşam saatlerinde ise içlerinde üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu DEAŞ grubunun toplantı halinde olduğu istihbaratının alınması üzerine, sözkonusu bina savaş uçaklarınca bombalandı. Karargah binasının yerle bir edildiği operasyonda en az 18 DEAŞ'lı terörist daha öldürüldü. Gün boyunca ise 37'si bina, 3'ü cephanelik ve bir de lojistik merkezi olmak üzere toplamda 51 hedef vuruldu. Harekat başladığından bu yana kontrollü olarak imha edilen EYP sayısı 2 bin 208'e, mayın sayısı da 42'ye yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet24 Aralık 2016 23:44

    el bab taki başarı Türkiye nin bölgedeki gücünün tescillenmesi olacaktır. Daeş bir günde 1000 kişinin üzerinde adam kaybetmiştir. Bu herkesin gözünü korkutur.

  • Osmanlı 3mr324 Aralık 2016 22:18

    Osmanlı son zamanlarına kadar hiç yardım almadı veren el alan elden üstündür.ya sonra müttefik olduk halimiz ortada.biz bize yeteriz Allahın izniyle.

  • KERİM24 Aralık 2016 21:46

    KURDA SORMUŞLAR ENSEN NİYE KALIN....O DA ABİ BEN HER İŞİMİ KENDİM YAPARIM DEMİŞ

  • kadri24 Aralık 2016 17:06

    tam güç ve iyi hazırlıkla girilmediği için dibimizde bu kadar zorluk yaşıyoruz

  • Dost24 Aralık 2016 16:52

    İşin garip tarafı, El Bab ta yakın dostumuz rusya nında bize yardım etmemesi.

  • R Demir Allah yardim cin olsun Mehmetcik24 Aralık 2016 15:54

    Allah in izniyle onlarin oyunu bozulcak . Buyuk savas ta hepsi cikcak karsimiza topunuz gelin biz kacmayiz Allah tan baskasina boyun eymeyiz NE MUTLU TURKUM DIYENE

  • başkent24 Aralık 2016 15:44

    bab düşmeye yakın iki bomba atar oda karı namı zararı namı belli değil zafere ortak olurlar müsaade etmemek gerekir riski alan karı alır.

  • sencer24 Aralık 2016 15:39

    cüneyt özdemir ukala ukala yorumlar yapma haddini bil savaşı kucağına bırakırlar mış mış suriye hakkında hiç bir şey bilmiyorsun çok bilmişlik yapıyorsun

  • üretelim tek yol bu24 Aralık 2016 15:01

    Bizim bizden başka dostumuz yok. Daima tek başına hareket ediyormuş gibi düşünüp , diğer ülkelere güvenmeyip savunma sanayi, bilim teknoloji, tarım, hayvancılık arge, üretim çalışmaları yapmalıyız. Kendi savunma sanayimiz her silahı üretebilecek konuma getirilmeli. Şu gayrımenkul sektöründen fayda beklemeyelim, üretime geçelim. Turizm, altyapı vs iyi de her an durabilir garantisi yok. Üretmek lazım.

  • KILIÇ24 Aralık 2016 14:53

    ALLAH YAR VE YARDIMCMIZ OLSUN EŞSİZ VE YALNIZ ÜLKEM VATAN HAYİNLERİNİ GEBERTEN TÜM GÜVENLİK KUVETTLERİNİ KUTLUORUM AKLIMIZ ,RUHUMUZ, CANIMIZLA, MALIMIZLA ARKALARINDAYIZ.

  • baturayersin24 Aralık 2016 13:11

    suriyeliler istanbulda taksimde sahillerde gezsin vur patlasın çal oynasın çocuk dogursunlar BİZİM EVLATLARIMIZDA ORDA CANINI FEDA ETSİN

  • flamenco7224 Aralık 2016 12:34

    İŞler durulunca Fırat Kalkanı bölgesi ne olacak?..Bence Rusya Türkiye garantörlüğünde Türkmen ağırlıklı bir özerk yönetim.. Suriye toprak bütünlüğü olacaksa (ki sanmıyorum), Özerk yönetim olmaksızın Suriye Rusya Türkiye garantörlüğünde bir bölge..Aksi halde onlarca askerimiz boşuna şehit olmuş, kaynaklarımız haybeye harcanmış, PYD koridoru, muallak bir geleceğe emanet edilmiş olur kanımca..Bölge Türkiye'ye bağlanır mı? eh benim için kıyak bir senaryo bu aslında..Biraz yatırım ve ıslah harcaması (epey) gerekir...:):).BU durumda "ortadoğu dert ve tasalarının bir kısmı TC sınırlarına katılmış olur..ne gerek var, özerk bölge daha iyi" de denebilir..tercih meselesi..

  • ASIL OPERASYON CİZREDEN BAŞLAYACAKDI24 Aralık 2016 12:13

    SİZLER HALA PLANLARI ANLAMADIYSANIZ YUH ARTIK.

  • türk24 Aralık 2016 11:19

    Amerikan.ve Avrupalı köpek destekçileri ALLAH sizi elbet gazaba uğratacaktır .kansız yavşaklar.

  • Cüneyt Özdemir24 Aralık 2016 10:04

    ya işte savaşı böylece kucağına bırakıverirler....