E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonları satış baskısına dayandı---

Hedge fonları satış baskısına dayandı

Hedge fonları satış baskısına dayandı
03 Mart 2020 - 10:16 borsagundem.com

Hedge fonları küresel hisse senetlerindeki sert düzeltme hareketinde de güçlü alımlarını sürdürdü

Hisse senetlerinde on yılın en kötü satış dalgası yaşanırken, görünüşe göre bir grup trader pek kolay pes etmiyor.

Hisselerde hem yukarı hem de aşağı yönlü pozisyon alan hedge fonları piyasanın sert düzeltme hareketi yaptığı geçen hafta dipten alım yapmış.

Söz konusu alımlar S&P 500 Endeksi'nin yüzde 4.4 düştüğü Perşembe günü, Morgan Stanley'nin aracı kurum birimine göre geçen iki yılın herhangi bir döneminden daha şiddetli oldu.

Hedge fonlarının cesur işlemlerinin karşısında ise perakende yatırımcılar bulunuyor. Trend takip edenler ve bireysel yatırımcılar koronavirüsün gösterge endekslerde sert düşüşü tetiklemesiyle birlikte hisselerde hızla çıkmıştı.

Fonların trende karşı hareket etme ve dipten alma hevesi yöneticilerin kargaşadan doğacak bir değer görmesinden dolayı olabilir. Aynı zamanda hisselerdeki hızlı sıçramayı da açıklamaya yardımcı oluyor.

Morgan Stanley'nin Cuma günkü müşteri notunda “Satış dalgası hedge fonların çekinmesine yol açmadı, büyük miktarda net alıcı oldular. Fonlar oyunun içinde kalmaya devam ediyor.” dedi.

Hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde güçlü bir geri dönüş yaptı. S&P 500 Endeksi merkez bankalarının koronavirüsten kaynaklı ekonomik tehditlerle birlikte mücadele edecekleri iyimserliğiyle yüzde 4.6 yükseldi.

Piyasanın çökmesinden hemen önce fonlar, geçen ay riskini artırmıştı. Uzun pozisyonlar karşısında kısa pozisyonlara bakarak piyasanın risk iştahını ölçen net kaldıraç, Morgan Stanley verilerine göre ayın ilk haftalarında 5 puan ile hızlı bir artış kaydetmişti.

Bununla birlikte satış dalgası fonların performansını o kadar fazla etkilemedi. Favori hisse senetleri piyasaya paralel performans gösterirken, kısa pozisyonları düşüşlerde kazançlarına eklendi. Morgan Stanley tarafından takip edilen uzun-kısa fonlar Şubat'ta Perşembe günü itibarıyla yüzde 1.9 düştü. Buna kıyasla S&P 500 Endeksi'ndeki düşüş yüzde 8 seviyesindeydi.

BES'te yeni dönem! 3 milyar euroluk emeklilik fonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)