E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar ilk kez 3 trilyon doları aştı---

Hedge fonlar ilk kez 3 trilyon doları aştı

Hedge fonlar ilk kez 3 trilyon doları aştı
26 Haziran 2014 - 14:20 borsagundem.com

Hedge fon sektörü, performans artışları ve yeni girişler sonucu Mayıs ayında varlıklarını ilk kez 3 trilyon doların üzerine çıkardı

Araştırma şirketi eVestment verilerine göre Mayıs ayında hedge fonlara akan 22 milyar dolar ile birlikte bu yıl hedge fonlara gelen yatırım tutarı 93 milyar doları buldu. Bu tutar 2007'den bu yana hedge fonlara ilk 5 ayda en yüksek giriş. Aynı sürede 37.8 milyar dolar performans artışıyla hedge fon varlıkları 3 trilyon doları aştı.

Geçtiğimiz bir kaç yılda hisse piyasası yükselirken hedge fonların performansları düşük kalmıştı. Hedge fonlara sermaye akışının temel nedenleri arasında bu fonların olası bir piyasa düzeltmesi sırasında daha iyi pozisyon almalarının beklenmesi  gösteriliyor. Hedge fonlara son dönemde giren nakit paranın çoğunun hisselere yatırıldığı ortaya çıktı. Mayıs ayında 11.5 milyar dolar, yani giren paranın yarısından fazlası, hisse stratejilerine gitti. Yıl başından beri ise hisselere giden tutar eVestment verilerine göre 59.4 milyar dolar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)