E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHedge fonlar dolarda uzun pozisyona geçtiler---

Hedge fonlar dolarda uzun pozisyona geçtiler

Hedge fonlar dolarda uzun pozisyona geçtiler
18 Eylül 2023 - 12:55 borsagundem.com

Fed üyelerinin bu hafta bir araya geldiklerinde şahin eğilimlerini koruyacaklarına dair spekülasyonlar artarken hedge fonlar mart ayından bu yana ilk kez dolarda yükselişe geçti.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu verilerine göre, kaldıraçlı fonlar ve diğer büyük oyuncular 12 Eylül'de sona eren haftada sekiz büyük emsalde toplam 18.000 net uzun dolar pozisyonu tutarken, bir önceki hafta 25.175 net kısa pozisyon tuttu. Bu değişim, traderların Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırmayı bitirmek üzere olduğuna dair iddiaları nedeniyle Ocak ayından bu yana euro uzun pozisyonlarındaki en büyük düşüşten kaynaklandı.

New York'taki Brown Brothers Harriman & Co. döviz stratejisi küresel başkanı Win Thin yayınladığı yatırımcı notunda, "ABD verilerinin nispeten güçlü kalmasıyla, dolar rallisinin devam edeceğine inanıyoruz. Bu hafta Fed'den daha fazla sıkılaştırma için kapıyı açık bırakan şahin bir duruş bekliyoruz. Öte yandan, bu hafta toplanacak olan neredeyse tüm diğer büyük merkez bankalarının ECB'nin izinden giderek faizleri 25 baz puan artırması ve zirvenin yakın olduğu sinyalini vermesi bekleniyor" dedi.

Dolar yeniden 27 lirayı aştı

 

JPMorgan açıkladı: Dolar hegemonyası için en büyük risk

 

Dolar rallisi küresel yatırımcıların korkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)