E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHareketli hafta sonrasında kritik gündem maddeleri!---

Hareketli hafta sonrasında kritik gündem maddeleri!

Hareketli hafta sonrasında kritik gündem maddeleri!
26 Mart 2021 - 11:25 borsagundem.com

Yurt dışında Paskalya tatili nedeniyle kısa sürecek haftada ABD istihdam verileri izlenecek. TCMB’de başkan değişimi sonrasında genel kurul yapılacak

Yurt dışında birçok piyasa Paskalya tatili nedeniyle kısa bir hafta yaşayacak. Piyasaların bekleyeceği en önemli veri ABD’den gelecek istihdam rakamları olacak.

Yurt içinde öne çıkan bir veri bulunmuyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Genel Kurulu takip edilecek.

Bu arada ABD'nin ardından Avrupa da yaz saati uygulamasına bu hafta sonu geçecek.

29 MART PAZARTESİ – İLK GÜN SAKİN

Haftanın ilk günü veri bakımından hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar sakin bir gün yaşayacak. Gün boyu öne çıkan bir veri bulunmuyor. İngiltere'de mortgage onay ve kredileri, ABD'de Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi bulunuyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu(BDDK), bankacılık sektörü Şubat dönemi verilerini yayımlayacak (14.00). Geçen yılın ilk iki ayında sektörü karı 15,13 milyar TL seviyesinde bulunuyordu. Sektör yılın ilk ayında 4,34 milyar TL kar açıklamıştı.

AB Komisyonu "Suriye'nin ve Bölgenin geleceğinin desteklenmesi" konulu 5. Brüksel Forumu'nu gerçekleştirecek.

30 MART SALI – TCMB GENEL KURULU

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak (10.00).

TCMB 2020 yılına ait 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek (14.00). TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açılış konuşmasıyla ilk kez kamuoyu önüne çıkması bekleniyor.

ABD'de FHFA Konut Fiyat Endeksi, S&P Case Shiller Konut Fiyat Endeksi (16.00), Conferance Board Tüketici Güven Endeksi (17.00), API petrol stokları (23.30) verileri izlenecek.

Avrupa'da Almanya enflasyon ve Euro Bölgesi güven endeksleri verileri ön plana çıkıyor. Almanya'da Şubat ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 1,3 artmıştı. Euro Bölgesinde Ekonomik Görünüm Endeksi 93,4, Tüketici Güven Endeksi -14,8 seviyesinde açıklanmıştı.

New York Fed Başkanı John Williams (21.00).

31 MART ÇARŞAMBA – YOĞUN VERİ AKIŞI

Ayın son günü veri bakımından hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun geçecek.

TÜİK dış ticaret istatistikleri, ekonomik güven endeksi ve 2020 yılı ikinci yarıyılı için elektrik ve doğal gaz fiyatlarını duyuracak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2020 yılı son çeyrek dönemin borç stoku verilerini açıklayacak. Brüt dış borç stoku bir önceki dönem 435,1 milyar dolar, net dış borç stoku 262,2 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu (12.00) .

TCMB aylık para ve banka istatistiklerini duyuracak (14.30).

TCMB, yatırımcı, ekonomist ve analistlerle toplantı düzenleyecek.

Yurt dışında günün ilk saatlerinde Japonya'dan perakende satışlar, sanayi üretimi verileri izlenecek (02.50). Çin'in resmi PMI verileri de Asya'da takip edilecek veriler arasında olacak (04.00).

İngiltere'de final GSYH, işletme yatırımları ve cari denge (09.00), Almanya işsizlik rakamları (10.55), Euro Bölgesinde tüketici fiyatları (12.00), Avrupa piyasalarında öncelikli takip edilecek veriler olacak.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), ADP özel sektör istihdamı (15.15), Chicago PMI (16.45), bekleyen konut satışları (17.00) ve DOE petrol stokları izlenecek.

1 NİSAN PERŞEMBE – TÜRKİYE PMI

Türkiye için İSO imalat sektörü PMI verileri gelecek (10.00).

İstanbul Ticaret Odası(İTO) Mart ayına ilişkin perakende ve toptan fiyat verilerini açıklayacak. İTO'nun bir önceki ay için perakende fiyatları aylık yüzde 1,48, yıllık yüzde 14,45 seviyesinde gelmişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Yurt dışında imalat sektörü PMI verileri yeni ayın ilk göstergesi olarak takip edilecek. Gün boyu 33 ülkenin PMI verileri gelecek.

Asya'dan erken saatlerde Japonya Tankar Anketi sonuçları dikkatle takip edilecek veri olacak (02.50). Japonya'nın 10 yıl vadeli tahvil ihalesi de programda bulunuyor.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), haftalık işsizlik başvuruları (15.30), imalat sektörü PMI (16.45), inşaat harcamaları, ISM imalat sektörü PMI (17.00), Baker Hughes sondaj kule verileri gelecek.

Yurt dışı bazı piyasalar Paskalya öncesi "Kutsal Perşembe" nedeniyle kapalı olacak.

2 NİSAN CUMA – PASKALYA TATİLİ

Yurt dışı piyasaların büyük çoğunluğu "Paskalya" nedeniyle kapalı olacak.

Erken saatlerde Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan konuşacak (01.05).

ABD'de borsalar kapalı olmasına rağmen veriler açıklanacak. Günün en önemli verisi tarım dışı istihdam rakamları olacak. Şubat ayında 379 bin ardan tarım dışı istihdamın yaklaşık 500 bin artacağı tahmin ediliyor. İşsizlik oranının ise yüzde 6,2'den yüzde 6,1'e ineceği beklentisi bulunuyor.

TCMB finans dışı firma net döviz pozisyonunu açıklayacak, ilk çeyrek dönem için 'Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni açıklayacak (14.30).

Erdemir ve Çelik Halat sorusu

Borsada haftanın son gününde toparlanma çabası

Borsa İstanbul yeni Genel Müdürü bugün belli olacak

Dolar 8 TL’nin üzerinde

Ons altında satış baskısı artıyor, gram doları takipte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)