E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka arzda 165 kat fazla talep---

Halka arzda 165 kat fazla talep

Halka arzda 165 kat fazla talep
14 Mart 2024 - 15:39 borsagundem.com

Hisselerinin yaklaşık yüzde 25'ini halka arz eden Dubaili Parkin, yatırımcılardan yaklaşık 71 milyar dolar talep alarak halka arzında 165 kat fazla talep topladı

Dubai'deki en büyük ücretli otopark tesisleri ve hizmetleri sağlayıcısı olan Parkin Company, ilk halka arzını 429 milyon dolarla tamamladı. Hisse fiyatını en yüksek seviyeden, yani 2,1 dirhemden belirledi ve şirketin değeri 1,7 milyar dolara ulaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, hisselerinin yaklaşık yüzde 25'ini halka arz eden şirket; yerel, bölgesel ve uluslararası yatırımcılardan yaklaşık 259 milyar dirhem (yaklaşık 71 milyar dolar) talep alarak halka arzın yaklaşık 165 kat fazla talep gördüğünü söyledi.

Parkin hisseleri 21 Mart'ta işlem görmeye başlayacak. 

Şirket, halka açık otopark talebinin 2033 yılına kadar yüzde 60 oranında artmasını beklediğini söyledi.

HALKA ARZA İLGİ YÜKSELDİ

Parkin'in halka arzı yatırımcıların cazip temettülere ve yeni şirketlerin güçlü hisse fiyatı performansına güvenmesiyle Körfez'de yoğun talep gören son halka arz oldu. 

Parkin'in halka arzı, Dubai hükümetinin 2021 sonunda açıkladığı planla uyumlu olarak özelleşen 6. şirket oldu. Hükümet, işlem hacimlerini artırmak için devlete ait 10 şirketi özelleştirmeyi planlamıştı.

Senenin en yüksek halka arz planının perde arkasında ne var?

 

Telegram halka arz oluyor!

 

Borsa yatırımcıları hedef alındı: Halka arz tuzağı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)