E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTelegram halka arz oluyor!---

Telegram halka arz oluyor!

Telegram halka arz oluyor!
12 Mart 2024 - 08:25 borsagundem.com

Telegram'ın kurucusu Durov, İngiliz medyasına verdiği demeçte, sosyal medya platformunu halka arz yoluyla borsaya açmayı düşündüğünü bildirdi.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Telegram halka arz olma yolunda ilerliyor. Şirketin 39 yaşındaki kurucusu Pavel Durov, Financial Times gazetesine verdiği röportajda, yatırımcıların firmaya 30 milyar dolar karşılığında satın almayı teklif etmelerine rağmen, sosyal medya platformunu bir halka arz (IPO) ile borsaya çıkarmayı planladığını duyurdu.

30 milyar dolarlık teklif

Durov, gazeteye yaptığı açıklamada “Yatırımcılardan potansiyel olarak şirket için 30 milyar dolarlık bir değerleme teklifi aldık, ancak Telegram’ın IPO’su ile ilgili seçenekleri araştırana kadar platformun satışını dışladık.” dedi.

The founder of the telegram is Pavel Durov

"Bağımsız kalmak istememizdir"

Pavel Durov, “Monetizasyon sürecine başlamamızın ana nedeni, bağımsız kalmak istememizdir. Genel olarak, bir IPO’nun değerini, Telegram’ın değerine erişimi demokratikleştirme aracı olarak görüyoruz.” diye ekledi.

Gazetenin kaynakları, Telegram’ın şirket kârlılığa ulaştığında ve piyasa koşulları elverişli hale geldiğinde ABD’de bir liste arayışına girebileceğini söyledi. Durov halka arzın zamanlaması ve olası yeri hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak Telegram’ın çeşitli seçenekleri araştırdığını söyledi.

Durov ayrıca Telegram’ın halka arz sırasında sadık kullanıcılara hisse satmayı düşüneceğini de sözlerine ekledi. (Gazetemru)

Telegram neden açılmıyor?

 

Telegram, 1 günde 70 milyon yeni kullanıcı kazandı

 

45 milyon kişi kullanıyor: İran'da Telegram'a engel!

 

Telegram görüntülü grup sohbetlerini abarttı: 1000 kişi izleyebilecek

 

Trump'ın oğlu neden Telegram kullandığını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)